Povežite se sa nama

Vijesti

GI “21. maj”: Državotvorne snage imaju šansu za pobjedu na vanrednim izborima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Izbori u Prijestonici, Mojkovcu i Petnjici pokazali su da državotvorne, građanske i proevropske snage imaju potencijala za pobjedu na očekivanim vanrednim parlamentarnim izborima, ocijenili su iz Građanske inicijative 21. maj.

Dodaju da su partije sadašnje vlasti u sve tri opštine ukupno osvojile manje od 6.000 glasova, dok su državotvorne stranke imale preko 11.600 glasova.

-Pritom, u odnosu na avgust prošle godine oko 1.800 birača je manje izašlo na ove izbore, od čega je samo na Cetinju bilo oko 1.000 birača manje. Istovremeno, realan politički profil građana koji su ovoga puta apstinirali ukazuje da na to da se radi o najmanje 65% birača koji su protiv aktuelne državne vlasti- navodi se u saopštenju.

S druge strane, kako kažu iz GI 21. maj, pokazalo se da rasutost i sebičnost državotvornih stranaka ima negativne posljedice koje su se mogle izbjeći.

-Umjesto da državotvorne stranke budu objedinjene kroz jednu ili dvije kolone, osim izuzetka u Mojkovcu gdje SDP nije ni učestvovao, partikularni interesi su se odrazili na ravnodušnost dijela građana. Zato su i ovi izbori nauk za slabo reformisane i dezintegrisane državotvorne partije koje se i dalje ponašaju kao prije prošlogodišnjih izbora. Formiranje vlasti na Cetinju i u Petnjici će dodatno pokazati u kojoj mjeri su državotvorne stranke spremne da nacionalne interese stave iznad partijskih. Opozicioni lideri moraju shvatiti da plitko strančarenje nije u interesu Crne Gore, niti državotvorna i građanska javnost želi takvu politiku. Bez obzira što ovi izbori ne odražavaju cjelinu raspoloženja u ukupnom biračkom tijelu činjenica je da ukupne okolnosti idu u prilog neizbježnom porazu sadašnje parlamentarne većine i zato bi bilo neoprostivo da se takva šansa propusti- navodi se u saopštenju koje su potpisali čelnici organizacije Miodrag Živković, Ljubomir Filipović i Rade Bojović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije