Connect with us

Vijesti

IBRAHIMOVIĆ: Očekujemo poziv DF i DCG, ići ćemo sa onima koji garantuju ravonapravnost svih naroda u Crnoj Gori

Published

on

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je da pretpostavlja da će ih Demorkatska Crna Gora pozvati da budu dio nove, rekonstruisane Vlade.

Lider BS-a je gostujući na Javnom servisu kazao da on i lideri albanskih partija na jučerašnjem sastanku sa vicepremijerom Dritanom Abazovićem nisu uopšte pričali o potencijalnoj rekonstruikciji Vlade, več o trenutnoj političko bezbjednosnoj – situaciji.

-Ja mogu reći da pretpostavljam da će nas zvati Demorkate i DF.  Ali želim da poručim da nam je 2016. slična koalicija, samo bez Demokrata, nudila mjesto premijera i mjesta u Vladi, ali mi smo odbili, što se pokazalo ispravno- navodi Ibrahimović.

Dodaje i da je u novembru prošle godine BS imala slične pozive koje su i tada odbili.

-Žao mi je što je aktuelna Vlada propustila deset mjeseci da krene u kreiranju klime uvažavanja. Kada napravimo ambijent uvažavanja, jačaćemo povjerenje. Kada jačamo povjerenje, onda možemo zajedno da radimo. Za aktuelnu Vladu ne možemo reći da ima neko veliko povjerenje. Meni je žao što nisu uspjeli da pošalju jasan signal manjinskim narodima da nas žele ravnopravno u vlasti-, naveo je Ibrahimović.

Dodao je i da će Bošnjačka stranka ići sa onima koji garantuju ravonapravan odnos svih naroda u državi i koji zaista žele multietnicku multivjersku državu Crnu Goru.

-Aktuelna vlast nema snage da se odrekne nekih načela koje se kose sa našim načelima i načelima evropske Crne Gore- istakao je Ibrahimović.

Govoreći o rekonstruikciji Vlade i potencijalnom nenalaženju dogovora, Ibrahimović kaže da nisu srečni što su bili u pravu prije 12 mjeseci.

-Predlagali smo da nova Vlada bude manjinska koju čine URA, Demorkate i manjinski narodi, a dvije velike partije DPS i DF da podrže takvu Vladu. Danas smo blizu takve neke ponude. Ipak, mislimo da je rješenje prelazna ili tehnička Vlada koja bi pripremila nove izbore i to bi bilo ljekovito.

Svaki dan opstanka ovakve Vlade ne može donijeti dobro Crnoj Gori i vraća nas unazad i to stvara nenadoknadivu štetu za duži period- zaključio je Ibrahimović.

1 Comment

1 Komentar

  1. Anonim

    21.09.2021. at 22:45

    Istorija i sadašnjost potvrđuju da ste bili i ostali uzdanica i oslonac. Moralne vrijednosti kojima mjerite vrijeme i ljude neprolazne su, a vas ni najteža vremena nijesu mogla pokolebala

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije