Connect with us

Vijesti

Jelušić: Objedinjavanje lokalnih izbora najbolje rješenje

Published

on

Najavljena odluka o objedinjavanju lokalnih izbora u Crnoj Gori najbolje je zakonsko rješenje, jer doprinosi štednji ekonomskih resursa i energije političkog života, ocijenila je poslanica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić.

– Tim prije što međunarodni činioci smatraju da je ova vrsta disperzije izbora zaista nešto što Crnu Goru drži u konstantnom političkom vanrednom stanju- navela je Jelušić za agenciju MINA.

Ona je kazala da je stav URA-e, i prije nego što je postignut dogovor u parlamentarnoj većini, bio da se politička energija ne treba rasipati, kao i da Crna Gora ne treba da bude u konstantnim izborima.

Prema njenoj ocjeni, kašnjenje sa donošenjem te odluke, kako je rekla, može da ne bude po volji nekim lokalnim samoupravama i političkim subjektima.

– Sam tajming, koji je pomjerio ove vremenske okvire, nastupio je zbog nepodržavanja izvršne vlasti i Parlamenta, koji nije mogao da bude aktivan u punom kapacitetu- rekla je Jelušić.

Ona je dodala da bilo koje donošenje promjena, u sadašnjoj političkoj konstelaciji, uvijek nailazi na različite komentare i čitanja.

– Stvarno nije dobro da čekamo na donošenje rješenja koja su ekonomična, efikasna i politički korisna za smanjenje polarizacije među građanima- navela je Jelušić.

Ona je ocijenila da predsjednik države može da vrati zakon na ponovno skupštinsko izglasavanje, ali očekuje da bi, kako je dodala, u ponovljenom postupku zakon bio potpisan.

– Očekujem da se na tom primjeru potvrdi politička kohabitacija u Crnoj- navela je ona.

(Dan)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije