Connect with us

Vijesti

KABINET KRIVOKAPIĆA: Vlada oročena na puni mandat imala bi za cilj vladavinu prava, unapređenje životnog standarda…

Published

on

“U najkraćem roku, Vlada će pokrenuti inicijativu za novi krug razgovora kojim će se ustanoviti osnovni principi modela unapređenja rada Vlade i parlamentarne većine”

Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića saopštio je danas da je Krivokapić obavio prvi krug razgovora pojedinačno, sa svim predstavnicima partija parlamentarne većine, “na osnovu postignutog sporazuma dva najjača politička subjekta, kojim јe pokrenuta inicijativa za unapređenja rada Vlade”.

“U razgovorima je iskazan visok nivo spremnosti i saglasnosti da se bez uslovljavanja, putem razmjene mišljenja i konstruktivnog dijaloga, uz poštovanje potpisanog sporazuma tri lidera koalicionih lista od 8. septembra 2020. godine, pronađe najbolji model unapređenja rada Vlade i odnosa između Vlade i parlamentarne većine”, ističe se u saopštenju Krivokapićevog kabineta.

U saopštenju se dodaje da su “svi učesnici razgovora istakli da bi Vlada, ojačana kontinuiranom jedinstvenom podrškom parlamentarne većine, oročena na puni mandat do 2024. godine, prevashodno imala za cilj vladavinu prava, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, unapređenje životnog standarda, kao i ubrzane reforme na putu ka članstvu u EU”.

“Učesnici razgovora ocijenili su da pokrenuti dijalog treba da ojača saradnju zakonodavne i izvršne vlasti, uz spremnost da se stavi moratorijum na sve dosadašnje nesporazume i pitanja koja bi mogla opterećivati funkcionalnost rada Vlade i parlamentarne većine U najkraćem roku, Vlada će pokrenuti inicijativu za novi krug razgovora kojim će se ustanoviti osnovni principi modela unapređenja rada Vlade i parlamentarne većine”, zaključuje se u saopštenju Krivokapićevog kabineta.

1 Comment

1 Komentar

 1. vjecna moja

  02.10.2021. at 16:26

  ovom “SPOSOBNOM” Premijeru ,
  izgledatreba treba neki moratorijum na nesporazume /i nenapadanje /da se
  omoguci da traju ONI , pa nama kako bude do 2024g.
  Što smisli ovaj vjernik ,
  da mi vjerujemo u postojanje jos jednog zivota i moc podsvijesti u pomjeranju ovih Bozjih i lijepih brda…necemo čekati 2024 sa njim zasigurno ovo je naš zivot
  jedini…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije