Connect with us

Vijesti

KNEŽEVIĆ: “Nadam se brzo konstruktivnom dogovoru”

Published

on

Nakon što su Demokratski front i Demokrate objavili da su postigli dogovor o rekonstrukciji Vlade, u Frontu očekuju podršku svih partija vlasti, kako bi se konačno izašlo iz političke krize. URU, kažu, vide kao partnera, a ako taj Građanski pokret, kako poručuje Milan Knežević, sebe vidi s nekim drugim, oni neće imati ništa protiv

„Mi smo sa kolegama iz Demokratske Crne Gore usaglasili jedno saopštenje koje u sebi sadrži načelno predlog mjera za izlazak iz političke krize. Izlazak iz političke krize bi podrazumijevao jednu ozbiljnu rekonstrukciju, jedan ozbiljan pristup svim problemima koji opterećuju društvo i mi bi bili spremni da u jednom kratkom roku izaberemo i Tužilački savjet“, kazao je Knežević za TVCG.

Očekuje da će svi oni koji su ohrabrivali na dogovor podržati i pozdraviti njihov dogovor i saopštenje.

„Mislim da su se građani umorili od svađa razmirica i trzavica unutar vladajuće koalicije i sada je vrijeme da počnemo novu fazu, nadam se veoma brzo jednom konstruktivnom dogovoru“, poručio je Knežević.

Poslanica GP URA Božena Jelušić poručila je da GP URA čvrsto stoji pri svim tačkama Sporazuma o formiranju vlasti od 9. septembra prošle godine. Ona je poručila i da ne može Tužilački savjet ići u paketu sa tim ko će biti koji ministar. Dogovor Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore o rekonestrukciju Vlade novi je poltički momenat i, kako dodaje Jelušić, sada je sve moguće od novih izbora do nekog drugog rješenja.

Građanski pokret URA trebalo bi da pozdravi dogovor dva najveća subjekta u vladajućoj većini koji znači stabilizaciju Vlade, umjesto optužbi da su ministarske fotelje značajnije od reformi u Tužilaštvu i borbe protiv organizovanog kriminala, ocijenile su Demokrate.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije