Povežite se sa nama

Vijesti

Knežević: Nije istina da smo odustali od rekonstrukcije političko-ekspertske Vlade, Abazović želio da on bude premijer

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanik DF-a je naveo da će taj politički savez u ponedjeljak predstaviti platformu za izlazak iz krize “i to će biti posljednja ponuda što se tiče DF-a”

Milan Knežević (DF) optužio je večeras u Skupštini lidera GP URA Dritana Abazovića da je on odustao od političko-ekspretke vlade, želeći da bude premijer manjinske vlade.

“Nije istina da je DF odustao od političko-ekspertske vlade, Dritan Abazović je odbacio tu mogućnost, želeći da on bude premijer i da se razmatra model manjinske vlade“, rekao je Knežević.

On je pozvao Abazovića i kolege iz GP URA da ne glasaju sa DPS-om “njihov zakon o unutrašnjim poslovima”.

“Ako to uradite biće vam peti put da zajedno glasate suštinske zakone sa DPS-om i ispašće da ste više puta glasali sa DPS-om suštinske zakone, nego sa onima kojim tvorite većinu i koji su glasali da vaš lider bude potpredsjednik vlade i koordinator bezbjednosnih službi”, kazao je Knežević.

On je najavio da će DF u ponedjeljak predstaviti platformu za izlazak iz krize “i to će biti posljednja ponuda što se tiče DF-a”.

“Ne želim da je vjerujem da je u Dritana Abazovića ušao duh Darka Pajovića, ali ako jeste mi u DF-u smo eksperi za politički egzorcizam i istjeraćemo duh Darka Pajovića iz većine ili ćemo izaći iz većine pa je pravite sa DPS-om”, poručio je Knežević.

Poslanik GP URA Miloš Konatar odgovorio je da ako DF-u nije prioritet članstvo u EU, njima jeste.

Konatar
Konatarfoto: Screenshot

“Mi ćemo glasati za svaki predlog, bez obzira od koga dolazi, ako će nas to približiti EU. Ne interesuje nas od koga je predlog, već kakav je predlog i ja ću glasati ono što je u interesu građana”, kazao je Konatar.

Danijel Živković (DPS) rekao je da se ovim zakonskim rješenjem radi o zaštiti nacionalnih interesa.

“Više puta se desilo da smo zajedno glasali o nekom rješenju, to se desilo i prije pet minuta”, rekao je Živković.

Konatar: Ostaćemo principijelni, glasaćemo ono što je interes građana uvijek

Knežević je rekao da URA ne bi prešla cenzus za vrijeme izborne kampanje da je jednom saopštila da će glasati sa DPS-om „njihov zakon o obračunu u bezbjednosnom sektoru.

“Ako nastavite tako bićete na nivou statističke greške”, kazao je Knežević.

On je rekao da je zakon posljedica sukoba između Dritana Abazovića i premijera Zdravka Krivokapića zbog ustoličenja mitropolita Joanikija, kada je premijer optužio ministra unutašnjih poslova i direktora policije da su izveli puzajući državni udar i najavio da će ih smijeniti, a Abazović odgovorio “da će mu srušiti Vladu”.

“Ovdje se ne radi o intersima građana, nego o južnim djelovima leđa u Vladi i bezbjednosnom sektoru…“, ocijenio je Knežević i dodao da za to neće glasati.

Kazao je da će DF glasati za članstvo u EU, ali „DPS neće tada biti u Skupštini“.

“Nećete ovdje biti jer vam ubrzavaju odlazak vašeg faraona, Đukanovića, a nakon toga nećete ni vi preći cenzus i gledaćete učlanjenje Crne Gore u EU preko televizije, a ja ću vam mahati i govoriti ‘goodbye Charlie“, kazao je Knežević.

Konatar je odgovorio da će radije ostati ispod cenzusa, ali će ostati principijelni.

“Brinite vi za vašu budućnost, a kako ćete se vi ophoditi prema Vladi to me previše ne zanima. Vi ste od 4. decembra uradili sve da ne uspije i da je srušite. Šta ćete da radite na vama je, ali ne brinite za GP URA, mi ćemo ostati principijelni, glasaćemo ono što je interes građana uvijek, bez obzira kako ćete vi reagovati“, rekao je Konatar.

Kazao je da DPS neće preuzeti ni MUP ni policiju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
flamantes
flamantes
19.11.2021. 22:10

Lažeš Pipune kao i do sad sbvaki puz

Sponzor

Najčitanije