Connect with us

Vijesti

LALOŠEVIĆ ODGOVORIO MINISTARSTVU: Da su čekali ministarku i njene saradnike, sportisti ne bi ni otišli za Tokio

Published

on

Doskorašnji v.d. direktora Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević odgovorio je Ministartvu prosvjete, nauke, kuluture i sporta na najnovije sopštenje u kojem su saopštili da je on ušao u zonu krivične odgovornosti.

Lalošević je za Borbu saopštio da neće podleći pritiscima animnih podnosioca krivične prjave protiv njega i istakao je da nije bilo Odluke o dodjeli sredstava za sprovođenje programa sportskih organizacija u ovoj godini, crnogorski sportisti ne bi ni učestvovali na Olimpijskim igrama u Tokiju, čekajući ministarku Vesnu Bratić i njene saradnike.

– Sredstva iz javnog konkursa objavljena na sajtu su podijeljena nacionalnim sportskim savezima i COK-u i POK-u. Da nije bilo toga, crnogorski sportisti u olimpijskoj godini nigdje ne bi nastupili. A da su čekali ministarku i saradnike, dočekali bi Novu godinu- kazao je Lalošević.

On je ponovio da će i ministarka Vesna Bratić i njeni saradnici morati odgovoriti na neka pitanje vezana za postupak eksterne revizije koji je sprovela privatna agencija bliska nekim službenicima iz ministrastva i novom v.d. direktoru Uprave za sport i mlade Marku Begoviću.

-Moraće i ministarka i njena saradnica odgovoriti na neka pitanja. Po kom osnovu ste za eksternu reviziju angažovali privatnu komercijalnu revizorsku ustanovu i sa koje budžetske pozicije ste je platili? Neka ministarka odgovori kako je bez tendera angažovala revizorsku  kuću “Spin of”, koliko je i po kom pravnom osnovu je plaćeno za to, ako su, po njihovom priznanju, unaprijed platili reviziju. Samo Državni revizor može vršiti reviziju,  ili unutrašnja kontrola organa, a nikako privatna eksterna kuca “Spin of” u kojoj su prijatelji ili rođaci nekog iz Ministarsva ili novog direktora Uprave za sport i mlade- kazao je Lalošević.

On je saopštio da je nesposobnost rukovodilaca Ministarstva, uprkos upozorenjima, dovedela do spora sa WADA-om.

-O WADA-i antidopingu je sve receno, njihova nesposobnost je dovela do toga da se nalazimo u opasnosti. Uprkos upozorenjima, nisu bili u stanju ili umjeli da napišu dva člana zakona-jasan je Lalošević.

On je ponovio da o njegovom radu dok je bio na čelu Uprave za sport i mlade svjedoče brojne pohvale od sportskih poslenika, što nije sličaj sa ministrakom Bratić.

-O mom radu svjedoče brojne pohvale i podrška iz sportskih saveza i znacajnih pojedinaca crnogorske društvene zbilje, a o njenom radu svjedočiće neko drugi. Ukupno 592 prijema i razgovora, 230 stipendija mladim sportistima, podrška tzv.malim sportskim asocijacijama su moj kapital.Možda je moj grijeh što nisam nikome dao otkaz, a traženo je-poručio je Lalošević.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. RIR

    27.09.2021. at 17:19

    TO SIGURNO,nebismo gledali Tokio ,
    ona munja nebeska—žena četnik -četnikuša / po naški…/
    prati ona srpska dešavanja, ona je ovo sve namjerno uradila ,
    koliko je ta svaštačina lošeg radila po CG-
    NEMA SUMNJE !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije