Connect with us

Vijesti

LIDERI DF-a: Bivši režim mora biti pobijeđen, na nama da dovršimo posao

Published

on

Bivši režim mora biti pobijeđen tako da više nikad ne bude u mogućnosti da otme državu i kriminalizuje društvo, saopštili su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević u obraćanju povodom šest godina od protesta koje je taj blok organizovao.

– Šest godina nakon legendarnih protesta DF-a važno je sjetiti se te velike bitke za slobodu koja je suštinski promijenila Crnu Goru. Iako DF nije imao podršku tadašnjih drugih opozicionih stranaka, imao je snažnu podršku naroda koji, kako tada tako i danas, stoji uz one koji ga nikad nisu izdali i iznevjerili. DF je i prije toga bio simbol borbe protiv DPS, a nakon protesta se znalo da se ta borba može završiti jedino obaranjem poslednje diktature u Evropi – navode lideri DF-a.

Kako tvrde, DF se na tim protestima borio za  osnovne demokratske principe – prelaznu vladu, čišćenje biračkog spiska, za organizaciju prvih poštenih izbora u Crnoj Gori.

– Za razliku od protesta DF, nedavno smo vidjeli na koji način i sa kojim motivima su održani protesti bivšeg režima, koji je danas opozicija. Tu je bilo svega osim demokratskih zahtjeva, a njihova svrha je bila rušenje države Crne Gore, njenog ustava, obračun sa SPC i da se građanima oduzme osnovno pravo da prisustvuju jednom značajnom vjerskom događaju. To je ono što čini ogromnu razliku između protesta DF i ovih na Cetinju koje je organizovala bivša režimska klika – navodi se u zajedničkom saopštenju.

Navode i da će protesti 24. oktobra 215. godine ostati “simbol borbe za slobodnu Crnu Goru”, te da prdstavljaju prekretnicu posle koje više ništa nije bilo isto.

– Naravno, oni su bili i signal da mafija i režim svom snagom krenu na DF, kako bi umanjili naš otpor, pa je upregnuto kriminalno tužilaštvo i sudstvo, montiran lažni državni udar i čitav niz drugih procesa protiv lidera, funkcionera i članova DF. DF nije ustuknuo, nije se pokolebao ni nakon policijskog terora, prebijanja, trovanja, hapšenja, montaža i podmetanja, nego je čak i iz te pozicije nastavio da pritiska i napada režim, sve do konačne pobjede 30. avgusta. Na svakom mjestu, od ulice do sudnica i skupštinske sale, pružali smo otpor, i taj kontinuitet borbe i nepokolebljivosti utabao je put za konačnu pobjedu opozicije. Međutim, režim je pobijeđen, ali nije srušen – dodaje se u saopštenju.

Ocjenjuju da je na DF-u “da dovrši taj posao”, jer kako navode, to ne može uraditi Krivokapićeva vlada, u kojoj nema DF, a u kojoj su i neki koji su do juče bili uz DPS i satelite.

– Bivši režim mora biti pobijeđen tako da više nikad ne bude u mogućnosti da otme državu i kriminalizuje društvo. To je obaveza i obećanje pred desetinama hiljada onih koji su uvijek bili uz nas i pred onima koji više nisu sa nama, a koji su bili u prvim redovima borbe za slobodnu CG. Zato će 24. oktobar trajati sve dok ne ostvarimo njegove tekovine i dok u političku prošlost ne pošaljemo i političko – kriminalnu organizaciju Mila Đukanovića, ali i one koji se kolebaju, kalkulišu i ne pokazuju odlučnost u toj borbi – navode Mandić, Medojević i Knežević.

– Ovakvo stanje je neodrživo i danas na šestu godišnjicu velikih protesta dužni smo da im poručimo da će zaslužena pravda koju decenijama čekaju uskoro biti dostižna – zaključuje se u saopštenju.

2 Comments

2 Komentara

  1. BMX

    24.10.2021. at 15:33

    Ova drzava protiv cijeg ste postojanja i koju zelite da utopite u nekakav srpski svet i 27 – mi region Srbije, je dozivjela ponor i dno sa vama na vlasti. Nemate ministre u Vladi ali su vasi kadrovi uzeli skoro svu vlast po dubini i nikad u goroj situaciji ova zemlja nije bila po svim nivoima. Ekonomija, spoljna i unutrasnja politika, zdravstvo, prosveta, vojska, policija, ugled drzave, diplomatija, mir i bezbjednost gradjana su u rasulu, podjele, mrznja i svadje … nikad vece. To je ono sto ova zemlja dozivljava sa vama, vasim litijasima, velikosrbima i neznalicama. Sa vama na vlasti samo klizimo u mrznju,podjele,izolaciju, sukobe i svadje sa civilizovanim svijetom

  2. Zekovic Bobo

    24.10.2021. at 16:30

    Mrzolcrnogorci okupljeni u Anticenogorskom frontu, svaku rijec koju ste rekli sada a povodom slavnih Kristal-Koljenica demonstracija od 24 oktobra prije 6 godina vam je lazava, ali ovaj tekst vas jeste zlokobna najava zlodjela koje u bliskoj buducnosti pripremate Crnogorskim narodoma. Evo 30 godina sijete Crnom Gorom i njenim mirnim susjednim drzavama, uzas razbojnistava, pljacki, terora,masovnih progona nevinih gradjana,masovnih grobnica i svega sto donosi apokalipticna vasa Srpska okupatorska zlikovacka vjera i majka vam Srbijja. Ali neka bude borba neprestana, neka boda sto biti ne mozse, Crna Gora odbranit se mora i u tome Crnogorski gradjani po cijenu zivota nece ni pedalj odstupiti. Bivsa politicka struktura vas je tetosila i gladila, a Crnogorski gradjani, su trpjeli vas zulum cekajuci da vide imate lli trunke duse i postenja u sebi.Vi ste to to iskoristili da vase zlikovacke horde preplave Crnu Goru ubijajuci i pljacka juci sve pred sobom, Mi gradjani Crne Gore zaustavicemo jednom za svagda slocince poput vas svojim odlucnim, snaznim. otporom. Oprem dobro IZDAJNICI!.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije