Povežite se sa nama

Vijesti

LIJEŠEVIĆ VIŠE NIJE DIREKTORICA: Smjena direktorice TO Budva nastavak obračuna Carevića i Demokrata?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Političke igre u budvanskoj vlasti se nastavljaju, a ovog puta reflektovale su se na funkcionisanje lokalne turističke organizacije.

Naime, sa čela te organizacije ekspresno je smijenjena Maja Liješević, i to, kako saznaje Portal Analitika, na zahtjev predsjednika opštine Marka Carevića. Iako je formalno razlog smjene to što je Liješević navodno prekoračila ovlašćenja time što nije imala saglasnost lokalne uprave za organizaciju novogodišnjeg programa, u pitanju bi zapravo mogla biti Carevićeva težnja da pokaže ko je “gazda” u Budvi.

Dojučerašnja direktorica, inače, ćerka je odbornika Demokratske Crne Gore Gojka Liješevića. Njega javnost pamti po prošlogodišnjem predsjedavanju sjednicama Skupštine Opštine Budva pod šatorom, tokom burne smjene vlasti u tom gradu.

Takođe, Liješević je u septembru 2020. godine prisustvovao osveštavanju zgrade Opštine Budva, koje je organizovao upravo Carević. Demokrate su to pokušale da demantuju. No, fotografije sa skupa demantovale su njihove navode.

Umjesto pres konferencije – smjena

Kako saznaje Portal Analitika, upravo je Carević zatražio smjenu Liješevićeve ćerke Maje sa mjesta direktorice TO Budva. Formalan razlog je u tome što ona navodno nije imala saglasnost opštine za organizaciju novogodišnjeg programa, čime je prekoračila ovlašćenja koja je imala kao direktorica. Samo dan ranije, Maja Liješević je saopštila da će za novogodišnje praznike u Budvi nastupati Zlatan Stipičić Džiboni i Lepa Brena, a umjesto konferencije za novinare koju je najavila, uslijedila je ekspresna smjena sa rukovodeće pozicije.

Budvanska vlast se već duže vremena nalazi u krizi i onemogućava normalno funkcionisanje lokalne vlasti. Demokrate, čiji je odbornik Gojko Liješević, traže da Carević bude smijenjen sa mjesta predsjednika Opštine Budva i sa partnerima iz SNP, Prave i URA pravi savez koji bi imao samo jedan mandat manje od Carevićevog DF-a.

Nova u nizu afera

Na taj način, mogli bi da pokrenu inicijativu za smjenu Carevića, ali bi u paketu sa njim bio smijenjen i predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović, inače funkcioner Demokrata, kao i Liješević. Takođe, poziciju prvog čovjeka Budve potresaju i druge afere, poput one o nelegalnoj gradnji na državnom zemljištu u Krimovici. Prema navodima NVO MANS, Carević je uzurpirao oko pola miliona kvadrata državnog zemljišta i na njemu izgradio farmu, u okviru koje se nalazi i desetak nelegalno podignutih objekata.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije