Connect with us

Vijesti

Mandić: Joković pošten i iskren čovjek, nikada ne bi izdao narod i njegovu volju

Published

on

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić je saopštio da ne vidi da je nešto u Memorandumu o saradnji u suprotnosti sa većinskom voljom naroda koji je pobijedio na izborima 30. avgusta.

– Ja ne sumnjam u predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića da radi nešto skriveno i zavjerenički. Joković je pošten i iskren čovjek koji nikada ne bi izdao narod i njegovu volju. On je bio i ostao važan dio naše koalicije “Za budućnost Crne Gore”. U njoj svako ima svoje političke principe i odluke. Svaka demokratija funkcioniše na takav način. Čak i kad bi Jokoviću opozicija ponudila da bude premijer, a da se okrene protiv nas, kao njegovih koalicionih partnera i većine građana koja ga je izabrala, uvjeren sam da bi se samo zahvalio na takvoj ponudi i rekao ono što upravo on stalno ponavlja: “Ja ne tražim za sebe ništa drugo nego da se uvaži narodna volja” – uvjeren je Mandić.

Ističe da Jokovićevi  partneri iz Bošnjačke stranke, a potpisnici ovog Memoranduma, su 2016. godine odbili ponudu tadašnje opozicije u kojoj je bio i SNP, da im manjinski podrže Vladu, a njihov lider postane premijer.

– Takvu odluku, koja je bila veoma primamljiva i nezamisliva, donijeli su poštujući one koji su ih glasali. I zašto bi sad neko pomislio da će SNP, koji ima zaštitni slogan “Časno”, postupiti drugačije od Bošnjaka? – pita jedan od lidera DF-a.

Nije tajna, smatra Mandić, da bi DPS najviše volio da Joković ili bilo ko iz parlamentarne većine okrene leđa većinskoj narodnoj volji i ode sa onima koji su izgubili.

– Oni bi se svakako koristili takvima samo dok im trebaju, a to je na kratak rok. Međutim, predsjednik SNP-a je iznad toga, iznad bilo kakve tajne dvostruke i neiskrene politike dogovaranja sa DPS-om, nezavisno od toga da li je u pitanju Milo Đukanović ili neko drugi od njegovih saradnika. Nije Đukanović držao pištolj na čelu bilo kome od njih, počevši od Duška Markovića pa do najmlađeg poslanika, te ga prisiljavao da prati Mila svih ovih godina. Svi su to radili iz uvjerenja i motiva koje oni dobro znaju – zaključio je Mandić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije