Povežite se sa nama

Vijesti

MARAŠ: “Reagovanje Đukanovićevog Kabineta diplomatski skandal”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Korupcija jeste najveći problem crnogorskog društva, a zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar na pravoj adresi je istakao to pitanje, kazao je izvršni direktor Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope Vuk Maraš. Maraš je u Jutarnjem programu TVCG, jučerašnje reagovanje Kabineta predsjednika Mila Đukanovića, nazvao jednom vrstom diplomatskog skandala

Podsjetimo na Tviter nalogu Ambasade SAD objavljeno je juče da je Eskobar na sastanku sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem kazao da su Sjedinjene Američke Države zabrinute zbog ukorijenjene korupcije u Crnoj Gori.

Nakon toga iz Kabineta predsjednika Đukanovića je objavljeno da sadržaj tvita Američke ambasade ne odražava suštinu veoma otvorenog i sadržajnog razgovora Đukanovića i zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Gabrijela Eskobara.

Maraš kaže kako je obaveza Crne Gore da se ne raspravlja sa Ambasadom SAD, oko toga kako je neko neki stav interpretirao, jer su te poruke, kako ističe Maraš, veoma jasne.

Zbog toga, navodi Maraš, reakcija Đukanovićevog Kabineta, je neuobičajena.

“Ja bih je čak doveo i do nivoa jednog diplomatskog skandala. Jer to nije bio sastanak sa nekom malom zemljom, koja možda nema razvijenu diplomatiju, mi ovdje govorimo o sastanku sa predstavnikom najače zemlje na svijetu, koja ima najbolje razvijenu diplomatiju, koja je veoma svjesna kakve poruke želi da pošalje, ja sam siguran da upravo ono što su oni artikulisali je bio i ključni dio vremena posvećenog sastanku sa Đukanovićem. Naravno tu su se sigurno čule i neke druge poruke, kao potreba da Crna Gora bude progresivan partner i u regionalnim dešavanjima, ali gospodin Eskobar je vrlo jasno ukazao na probleme koje mi u Crnoj Gori imamo”, naveo je Maraš i poručio da Crna Gora mora da radi na rješavanju tih problema.

Maraš kaže da je posjeta Eskobara jedan od najvažnijih spoljnopolitičkim momenata u Crnoj Gori, posebno u vrijeme aktuelne političke krize.

“Ono što mi je drago jeste to da smo od gospodina Eskobara čuli suštinu. Korupcija zaista jeste najveći problem u Crnoj Gori. Oni su tu poruku veoma dobro artikulisali, iako smo kasnije iz Đukanovićevog Kabineta imali, maltene, jedan diplomatki skandal, gdje su oni pokušali da interpretiraju stavove gospodina Eskobara i ono što je Ambasada SAD objavila na svojim društvenim mrežama”, kazao je Maraš u Jutarnjem programu TVCG.

Maraš kaže kako su Sjedinjene Američke Države veoma dobro svjesne problema u kojem se Crna Gora nalazi, pa su zbog toga i, kako dodaje, namjerno artikulisali korupciju kao jedan od ključnih problema.

“Sa tim sam saglasan i mislim da ovo društvo hronično najviše pati od tog problema – korupcije”, naveo je Maraš.

Misli i da je Eskobar na pravoj adresi istakao i adresirao taj problem.

“Jer je gospodin Đukanović de facto i dalje osoba koja kontroliše pravosuđe, te se stvari nisu promijenile. Na čelnim ljudima u provosuđu su ljudi koji su došli za vrijeme vladavine partije gospodina Đukanovića. Nažalost DPS nije uradio mnogo da se te institucije oslobode od političkog uticaja”, poručio je Maraš.

 

 

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije