Connect with us

Vijesti

MEDOJEVIĆ: Krivokapić obećao DF-u da će parlamentu poslati zahtjev za razrješenje Sekulovića

Published

on

Govoreći o prvom sastanku u noći između subote i neđelje, Medojević je otkrio da je premijer Krivokapić rekao Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću da je u toku državni udar u samoj Vladi i da ministar i direktor policije neće da sprovedu odluke Vlade

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je u izjavi za Pobjedu da je lažna vijest da su zapadne ambasade uticale na premijera Zdravka Krivokapića da ne smjenjuje ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

On je pozvao medijski koncern Vijesti da kaže koji predstavnik i koje ambasade je tražio da se ne smjenjuju čelnici bezbjednosnog sektora.

– Nijedan diplomata nije zvao Krivokapića i tražio da ne smjenjuje Sekulovića i Brđanina. To je ordinarna laž Željka Ivanovića. Neka kaže jedno ime – rekao je Medojević za Pobjedu, komentarišući informacije da zapadne ambasade ne daju da se smjenjuju čelnici bezbjednosnog sektora u Crnoj Gori.

Lider PzP je otkrio da je na drugom sastanku lidera većine sa Vladom i dijelom bezbjednosnog sektora u poneđeljak Krivokapić obećao liderima DF-a da je smjena Sekulovića u parlamentu izvjesna.

– U jednom momentu je čak i kazao da je poslao parlamentu zahtjev za razrješenje Sekulovića i po ko zna koji put nas prevario – rekao je Medojević.

Govoreći o prvom sastanku u noći između subote i neđelje, Medojević je otkrio da je premijer Krivokapić rekao Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću da je u toku državni udar u samoj Vladi i da ministar i direktor policije neće da sprovedu odluke Vlade.

– Policija je imala naređenje da ne sprečava postavljanje guma i barikada na putu – tvrdi lider Pokreta za promjene.

On je kazao da je, osim Brđanina i Sekulovića, i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović bio protiv ustoličenja na Cetinju.

– Istina je da je Dritan Abazović čitav dan i noć ubjeđivao mitropolita i patrijarha da odustanu od ustoličenja na Cetinju – naveo je Medojević.

Lider Pokreta za promjene je rekao i da ima pouzdanu informaciju da su Krivokapić i Abazović garantovali Milu Đukanoviću da se ustoličenje neće održati.

Medojević je rekao da ne vidi drugi razlog zbog kojeg je Đukanović rekao da neće biti ustoličenja na Cetinju.

Krivokapić je, kako je ranije objavila Pobjeda, najavio liderima parlamentarne većine da će smijeniti Sekulovića i Brđanina, ali još uvijek nema njegovog zahtjeva prema parlamentu o smjeni ministra unutrašnjih poslova.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije