Connect with us

Vijesti

MINISTRI: Podrška Brisela reformskim naporima Vlade

Published

on

Reformski napori Vlade kada je u pitanju ubrzanje procesa integracije u Evropsku uniju dobili su snažnu podršku evropskih komesara Olivera Varheljija, Dubravke Šuice i Nikolasa Šmita, saopštili su ministri ekonomskog razvoja i finansija i socijalnog staranja Jakov Milatović i Milojko Spajić nakon današnjih sastanaka u Briselu

Komesari su saglasni da program “Evropa sad” i ekonomske reforme mogu biti zamajac i za druge reforme koje očekuju Crnu Goru.

Ministri naglašavaju da je za njih bitno da građani odmah osjete benefite priključenja Uniji.

Ministar Milatović je rekao da je današnji dan vrlo važan za Crnu Goru: “Tri sastanka sa tri komesara EU i to komesarom za zapošljavanje i socijalnu politiku, gospodinom Šmitom, komesarkom za demografiju i demokratiju, gospođom Šuicom iz Hrvatske i na kraju sa komesarom za proširenje, gospodinom Varheljijem”.

To je, kako je rekao, “zaista snažna podrška svim reformskim naporima Vlade kada je u pitanju ubrzanje procesa evropskih integracija Crne Gore”.

“Veliki aplauz za ekonomska postignuća, iznenađenje za jako osvježavajuće ideje koje se tiču programa poput Evropa sad i akcenat na naš domaći zadatak koji se tiče vladavine prava”, istakao je Milatović.

Sa druge strane, Spajić napominje da je vrlo bitno napomenuti da su komesari saglasni sa tim da program “Evropa sad” i generalno ekonomske reforme mogu biti zamajac za neke druge koje nas čekaju i koje su možda u ovom trenutk čak i bitnije za Crnu Goru nego ovo od čega počinjemo.

“Za nas je vrlo bitno da građani osjete benefite priključenja EU i da se svi uz pomenute reforme na to i fokusiramo”, rekao je Spajić.

Komesar Varhelji rekao je da se sastao s dvojicom ministara koji su prezentovali program novih ekonomskih reformi Vlade Crbne Gore.

“Važno je da Crna Gora nastavi sa implementiranjem reformi sa realnim rezultatima, prateći preporuke iz našeg nedavnog izvještaja”, rekao je on na Tviteru.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije