Connect with us

Vijesti

Montenegro International: Šta je URA slavila na Cetinju?

Published

on

Slavlje na Cetinju nakon gubitka jednog mandata i trajnog prezrenja od preko 400 glasača iz prijestonog grada lideru ove kvazigrađanske partije predstavlja oksimoronski performans u kojem se neukom puku želi prikazati iskrivljena slika realnog poraza, ali i same svijesti, potom odsustvo savjesti i na kraju bijesna samoobmana kojom se želi nadomjestiti slabašno obrazovanje, vaspitanje i kulturna netransparentnost ispoljena kroz kordone policije koja je pored hotela Grand čuvala izborni štab ove diletantske skupine

Povodom slavlja URA-e na Cetinju gdje je ova partija osvojila značajno manji broj glasova u odnosu na prošlogodišnje parlamentarne izbore, reagovali su iz NVO Montenegro International.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Kada ideje precjenjene veličine udružene s mržnjom zagospodare nedovršenom ličnošću onda se kod osobe, osim na ličnom, i na kolektivnom planu manifestuje problematično ponašanje iskazano kroz latentan oblik samopouzdanja bez pokrića.

Cinizam koji ne registruje kritike, prepotentnost i arogantnost u namjeri da se drugi diskredituju, lažna slika o sebi, previsoko postavljeni ciljevi, uspješno „prodavanje magle“, nadrealna procjena sopstva, itd. samo su neki od psiholoških pokazatelja kojima lider URA-e  drsko čašćava neprosvijećeni dio crnogorskih građana.

Slavlje na Cetinju nakon gubitka jednog mandata i trajnog prezrenja od preko 400 glasača iz prijestonog grada lideru ove kvazigrađanske partije predstavlja oksimoronski performans u kojem se neukom puku želi prikazati iskrivljena slika realnog poraza, ali i same svijesti, potom odsustvo savjesti i na kraju bijesna samoobmana kojom se želi nadomjestiti slabašno obrazovanje, vaspitanje i kulturna netransparentnost ispoljena kroz kordone policije koja je pored hotela Grand čuvala izborni štab ove diletantske skupine.

Nikada porazniju i isprazniju kakofoniju ne pamti grad pod Lovćenom od one sinoćnje kada je zapjenjena izdaja iz sfere nesvijesnog zapojala „E viva, e viva Montenegro“ u nadi da će tako izbrisati tragove bojnih otrova, šok bombi, suzavaca, biber sprejeva i krvavih tragova ispaljivanih po nedužnom narodu, a sve pod blagoslovom „njegove vicepremijerske niskosti“ i pokornosti tuđim interesima.

Vođen pogrešnom samopercepcijom i opsjednut kultom ličnosti predśednika države, gospodina Đukanovića, lider URA-e predstavlja grotesknu figuru mrzitelja svega onoga što u predśedniku vidi a u sebi ne pronalazi, niti će ikada pronaći, jer za vrline treba imati duboke i čvrste temelje.

Proces reintegracije ličnosti je dug i bolan, a prateći pad glasačkog tijela ove stranke, njenom lideru želimo da što brže i bezbolnije kognitivnu disonancu nadomjesti dobro naučenim lekcijama o čojstvu, časnom imenu i crnogorstvu, koje su vjerujemo nenamjerno propuštene.

Montenegro International se ovim putem zahvaljuje timu međunarodnih profiličara koji su nam dali svoje stručno mišljenje.”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije