Povežite se sa nama

Vijesti

Montenegro International: Šta je URA slavila na Cetinju?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Slavlje na Cetinju nakon gubitka jednog mandata i trajnog prezrenja od preko 400 glasača iz prijestonog grada lideru ove kvazigrađanske partije predstavlja oksimoronski performans u kojem se neukom puku želi prikazati iskrivljena slika realnog poraza, ali i same svijesti, potom odsustvo savjesti i na kraju bijesna samoobmana kojom se želi nadomjestiti slabašno obrazovanje, vaspitanje i kulturna netransparentnost ispoljena kroz kordone policije koja je pored hotela Grand čuvala izborni štab ove diletantske skupine

Povodom slavlja URA-e na Cetinju gdje je ova partija osvojila značajno manji broj glasova u odnosu na prošlogodišnje parlamentarne izbore, reagovali su iz NVO Montenegro International.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Kada ideje precjenjene veličine udružene s mržnjom zagospodare nedovršenom ličnošću onda se kod osobe, osim na ličnom, i na kolektivnom planu manifestuje problematično ponašanje iskazano kroz latentan oblik samopouzdanja bez pokrića.

Cinizam koji ne registruje kritike, prepotentnost i arogantnost u namjeri da se drugi diskredituju, lažna slika o sebi, previsoko postavljeni ciljevi, uspješno „prodavanje magle“, nadrealna procjena sopstva, itd. samo su neki od psiholoških pokazatelja kojima lider URA-e  drsko čašćava neprosvijećeni dio crnogorskih građana.

Slavlje na Cetinju nakon gubitka jednog mandata i trajnog prezrenja od preko 400 glasača iz prijestonog grada lideru ove kvazigrađanske partije predstavlja oksimoronski performans u kojem se neukom puku želi prikazati iskrivljena slika realnog poraza, ali i same svijesti, potom odsustvo savjesti i na kraju bijesna samoobmana kojom se želi nadomjestiti slabašno obrazovanje, vaspitanje i kulturna netransparentnost ispoljena kroz kordone policije koja je pored hotela Grand čuvala izborni štab ove diletantske skupine.

Nikada porazniju i isprazniju kakofoniju ne pamti grad pod Lovćenom od one sinoćnje kada je zapjenjena izdaja iz sfere nesvijesnog zapojala „E viva, e viva Montenegro“ u nadi da će tako izbrisati tragove bojnih otrova, šok bombi, suzavaca, biber sprejeva i krvavih tragova ispaljivanih po nedužnom narodu, a sve pod blagoslovom „njegove vicepremijerske niskosti“ i pokornosti tuđim interesima.

Vođen pogrešnom samopercepcijom i opsjednut kultom ličnosti predśednika države, gospodina Đukanovića, lider URA-e predstavlja grotesknu figuru mrzitelja svega onoga što u predśedniku vidi a u sebi ne pronalazi, niti će ikada pronaći, jer za vrline treba imati duboke i čvrste temelje.

Proces reintegracije ličnosti je dug i bolan, a prateći pad glasačkog tijela ove stranke, njenom lideru želimo da što brže i bezbolnije kognitivnu disonancu nadomjesti dobro naučenim lekcijama o čojstvu, časnom imenu i crnogorstvu, koje su vjerujemo nenamjerno propuštene.

Montenegro International se ovim putem zahvaljuje timu međunarodnih profiličara koji su nam dali svoje stručno mišljenje.”

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije