Povežite se sa nama

Vijesti

NOVA KOALICIJA U BUDVI: Demokrate, SNP, Prava i URA prave savez za smjenu Carevića, ali i Radovića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Lokalni ogranci Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije, Građanskog pokreta Ura i Prave Budve dogovorili su sporazum o koalicionoj saradnji u Budvi radi prevazilaženja aktuelne krize vlasti, saznaje Pobjeda.

Sporazum, kojim bi buduća koalicija okupljena oko ovih partija imala mandat manje od Demokratskog fronta, prema našim saznanjima, načelno je dogovoren tokom ove, a potpisivanje sporazuma predviđeno je za iduću sedmicu.

– Mi bi najvjerovatnije u nedjelju veče trebali da imamo sastanak na kome ćemo sve detaljno dogovoriti. Sporazum je već načelno dogovoren i sada se radi na izradi teksta sporazuma – saopštio je Pobjedi izvor uključen u pregovore.

Novi savez koji bi činile partije okupljene oko ovog sporazuma u budvanskom lokalnom parlamentu imao bi ukupno 10 mandata, što je za jedan manje od Demokratskog fronta.

Izvor Pobjede napominje da bi na taj način mogli da iniciraju smjenu predsjednika opštine Budva Marka Carevića, ali i šefa lokalnog parlamenta, inače funkcionera Demokrata Krsta Radovića.

– To je neko razmišljanje za sada da te smjene idu u paketu, zato što jedino na taj način to može da se izvede. Carevića možemo razriješiti jedino ako u isto vrijeme razriješimo i Radovića – naveo je izvor Pobjede.

Kriza vlasti u Budvi kulminirala je početkom jula ove godine kada su Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Pokret za promjene sklopile sporazum o jedinstvenom djelovanju u vršenju vlasti u Budvi do isteka aktuelnog mandata lokalne uprave, kojim su iz odborničke većine praktično istisnuli Socijalističku narodnu partiju i Pravu Budva.

Kriza je produbljena već u septembru kada je predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović prekinuo sjednicu lokalnog parlamenta nakon što nije bilo kvoruma na Odboru za statut i propise, čime je faktički blokiran i rad lokalnog parlamenta.

Tada su na relaciji Demokrate – DF nastavljena i prepucavanja i međusobne optužbe za korupciju i političku samovolju. Demokrate su saopštile kako za tu partiju više nije prihvatljivo da Carević vodi Budvu, dok su iz DF-a poručili da Radovića ne žele na čelu Skupštine opštine.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije