Connect with us

Vijesti

PREMIJERSKI SAT: O povjerenju Vladi, saradnji sa opozicijom…

Published

on

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić odgovaraće u crnogorskom parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova. Premijerski sat, zakazan je za podne

Šef kluba poslanika Demokratska partija socijalista – Liberalna partija Danijel Živković pitaće premijera kada će pokrenuti pitanje povjerenja Vladi na čijem je čelu, imajući u vidu da je izgubila povjerenje parlamentarne većine.

Raško Konjević će, u ime kluba poslanika Socijaldemokratska partija-Albanska koalicija “Jednoglasno”, pitati Krivokapića da li postoji njegova odgovornost zbog lošeg stanja i ambijenta u državi.

“Da li ste spremni da sa opozicijom otvorite ozbiljan proces saradnje i dijaloga o rješavanju otvorenih pitanja posebno u političkoj, ekonomsko socijalnoj, bezbjednosnoj, integracionoj, kao i u oblasti funkcionisanja institucija i sistema u cjelini”, navodi Konjević.

Poslanik Socijaldemokrata Ivan Brajović podsjeća daje Krivokapić bio nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” i da je poslije izbora 30. avgusta potpisao sporazum sa nosiocima lista druge dvije koalicije sa kojima je kasnije formirao Vladu.

“Stavovi iz tog sporazuma su u potpunoj suprotnosti sa stavovima većine vašeg biračkog tijela, onih glasača koji su glasali za koaliciju koju ste predvodili na izborima. Kako danas, poslije komunikacije sa međunarodnim partnerima i dosadašnjeg iskustva sa partnerima sa kojima vršite vlast, vidite svoju poziciju”, pita Brajović.

Predsjednika Kluba poslanika “Crno na bijelo” Miloša Konatara interesuje plan aktivnosti Vlade radi sprovođenja neophodnih reformi kako bi Crna Gora postala naredna članica Evropske unije i kako bi se istinski izgradila kao građanska, evropska i ekološka država.

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović pitaće premijera kakve su njegove ocjene ovogodišnje ljetnje turističke sezone imajući u vidu da, prema podacima nacionalne i lokalnih turističkih organizacija, broj turista svakodnevno raste.

Poslanicu Bošnjačke stranke Kenanu Strujić Harbić interesuje dokle se stiglo sa rekonstrukcijom nekoliko infrastrukturnih projekata od izuzetnog značaja za Pljevlja i sjever Crne Gore, kako se obezbijedila kvalitetna povezanost sa zemljama okruženja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije