Connect with us

Vijesti

RADOVIĆ: Neprihvatljivo da Carević bude predsjednik Opštine

Published

on

Predsjednik SO Budva Krsto Radović danas je održao press konferenciju povodom jučerašnje izjave funkcionera DF-a Nikole Jovanovića koji je, nakon sjednice lokalnog parlamenta, izjavio da vlast u Budvi više ne funkcioniše. On je pozvao Jovanovića i predsjednika Opštine Marka Carevića da podnesu krivičnu prijavu protiv njega i izglasaju mu nepovjerenje. Takođe, Radović je optužio Carevića i Jovanovića za samovolju ocijenivši da se Opština nalazi u v.d. stanju.

-Istaknuto je da će protiv mene biti podnijeta krivična prijava, da će biti pokrenut postupak za moju smjenu i skraćenje mandata je samo potvrda svega onoga što sam ja kao predsjednik Skupštine sumnjao cijelo vrijeme, kao i moje kolege iz Demokratske Crne Gore, a to je da se Opština Budva pretvori u jednu latifundiju, odnosno da bude privatizovan grad-, ocijenio je Radović.

Istakao je da mu je zbog svih građana Budve jako žao zbog svega što se dešava.

-Ja sam vjerovao da ćemo poslije onoga što nas je zadesilo prošle godine imati jedan drugačiji pristup. Da ćemo na normalan način, sa uvažavanjem i poštovanjem funkcionisati. Međutim upravo se dogodilo mnogo gore od toga-, dodao je on.

Radović smatra da su za postojeće stanje odgovorni predsjednik Opštine Carević i načelnik Službe predsjednika, Nikola Jovanović.

Pozvao je Carevića i Jovanovića da podnesu krivičnu prijavu protiv njega.

-Ako to ne budu uradili smatraću ih običnim šarlatanima, sjecikesama i kukavicama. Što se tiče pokretanja moje smjene, gospoda znaju put kojim treba da idu. Odbornički klub Demokratskog fronta ima 11 odbornika, dovoljan je jedan odbornik da preda inicijativu, a sa 11 već imate hitnu sjednicu. Što se tiče skraćenja mandata, pozivam da jednostavno ne pričaju prazne priče. Jasno znaju procedure, kako to ide, gospodin Carević i Jovanović-, rekao je on i dodao da ga interesuje kako bi se predsjednici opštinskih klubova PZP-a i DNP-a, Nikola Vučićević i Gregović izjasnili o ovom pitanju.

Rekao je da Demokrate neće smjenjivati Carevića sa DPS-om jer je, kako je kazao, DPS gori od Carevića.

-Mi sa velikom većinom kolega iz Demokratskog fronta imamo izuzetno korektnu saradnju, funkcionišemo kao što bi trebalo da se funkcioniše. Ali je definitivno da dvojac bez kormilara Carević i Jovanović žele da privatizuju ovu opštinu. To je nama neprihvatljivo-, istakao je Radović i rekao da Demokratama ne pripada mjesto predsjednika opštine, ali i da je Carević za njih neprihvatljivo rješenje.

Prema njegovim riječima, jučerašnja dešavanja su vrhunac onog što se događa već godinu dana. Radović je Careviću spočitao opstruiranje rada parlamenta i tendenciju da samoinicijativno donosi odluke koristeći član 59. Statuta Opštine. Takođe, za njega je sporno i nedolaženje Carevića na sjednice lokalnog parlamenta.

-To nikad nije bila praksa, jer je predsjednik Opštine ovdje odgovarao na sva pitanja. Mi danas imamo nekog šefa kabineta ili ne znam ni ja koga ko odgovara. Mi smo birali predsjednika opštine, mi odbornici i on je nama dužan da odgovara. Ali mi nemamo priliku da njega pitamo. Nemamo koalciione sastanke, ne možemo za govornicu. O čemu se radi? Isključivo o samovolji. Nekad se Budva zvala Svetozarevo, a sad bi neko da je zove Carigrad-, poručio je Radović.

Podsjetimo, 10. sjednica SO Budva juče nije održana zbog nedostatka kvoruma na Odboru za statut i propise.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije