Connect with us

Vijesti

REKONSTRUKCIJA: “Crnoj Gori potrebna jaka vlada, i izbori u igri”

Published

on

Način na koji Vlada trenutno funkcioniše nije održiv i potrebno je pronaći rješenje za izlazak iz te sutuacije, ocijenio je lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević i poručio da ne treba isključiti ni vanredne izbore. Lider Nove Andrija Mandić, sa druge strane, kaže da je Crnoj Gori potrebna stabilna i jaka Vlada koja će se obračunati sa organizovanim kriminalom i čiji će prioritet biti popravljanje ekonomske situacije. Lider SNP-a Vladimir Joković kaže da rekonstrukciju treba dogovoriti prije usvajanja budžeta

Knežević je rekao da je na sastanku sa predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem razmatrana parlamentarna kriza i da je upoznao premijera sa stavom Demokratskog fronta i DNP-a da je status kvo neodrživ i da se hitno mora naći rješenje za izlaz iz te situacije.

On je rekao da od Krivokapića očekuje da nakon sastanka sa Demokratama i URA-om dostavi u pisanoj formi predlog za izlazak iz trenutne situacije.

“Ja sam saopštio da su, ukoliko nema dogovora, rješenje i izbori posredstvom međunarodne zajednice i ne vidim tu ništa dramatično i apokaliptično”, kazao je Knežević novinarima nakon sastanka.

On je poručio da sporazum od 8. septrembra treba da poštuju svi. Na pitanje o resorirama u Vladi, on je kazao da nijesu razgovarali na tu temu.

Mandić: Nova spremna za dogovor

Lider Nove, Andrija Mandić, rekao je da je u ime njegove iskazao punu spremnost da se dogovorom nađe rješenje koje će zadovoljiti sve pripadnike parlamentarne većine i građane.

Prema njegovim riječima, prioritet nove Vlade bila bi borba za bolji život, odnosno popravljanje ekonomske situacija u Crnoj Gori.

Mandić je saopštio kako Nova spremna za dogovor “i nakon njega sigurni smo da bi imali odgovoran i hrabar odnos”.

Na pitanje je li bilo riječi da će rekonstruisana Vlada imati 18 ministarstava i tri potpredsjednika, on je rekao da to ne bi sada trebao da bude temelj za razgovor.

“Mi moramo prvo da dođemo do zajedničkog stava šta imamo zajedničko, a nakon toga da ss iskristališe kako ta Vlada treba da izgleda. Ishitren korak bi bio da se pređe odmah na priču o ministarstvima”, rekao je Mandić.

Joković: Rekonstrukciju dogovoriti prije usvajanja budžeta

Parlamentarna većina dogovorila je da aktuelna vlast traje do redovnih parlamentarnih izbora 2024. godine, kazao je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, navodeći da rekonstrukciju Vlade treba dogovoriti prije usvajanja budžeta.

Joković je to rekao novinarima nakon razgovora sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, koji je danas počeo konsultacije sa predstavnicima parlamentarne većine o rekonstrukciji Vlade.

On je kazao da nijesu razgovarali o izgledu rekonstruisane Vlade, navodeći da bi prvo trebalo da se dogovore da li su za rekonstrukciju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije