Connect with us

Vijesti

SA PORTALA VLADE UKLONJENA FOTOGRAFIJA: Bijeg od poniženja

Published

on

Fotografija koja svjedoči o sramnom dočeku crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, u okviru njegove prve zvanične posjete susjednoj Srbiji, uklonjena je u utorak sa portala Vlade Crne Gore samo nekoliko sati pošto je postavljena.

– Ja znam da to u diplomatskom smislu može da predstavlja određenu poruku, ali mnogo su važnije njegove srdačne riječi i u tom dijelu tehničkog prijema ja se lično nijesam obazirao kako ko izgleda. Njegova srdačna dobrodošlica više govori od toga je li on bio u farmerkama ili nije – prokomentarisao je juče Krivokapić doček na beogradskom aerodromu.

Možda zbog toga što je toliko dugo vapio i molio da ga pozovu, od sreće što mu je u Beogradu konačno prostrt crveni tepih i postrojena garda, crnogorski premijer nije htio da vidi – i da se vidi – kako je ponižen. Za poniženje države Crne Gore on, svakako, ne haje, jer je i sam unižava svakodnevno.

U izblijeđelim farmerkama, takozvanom „đubretarcu“ i bez kravate Krivokapića je u utorak na beogradskom aerodromu dočekao potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović?!

Fotografija Krivokapića i Nedimovića, dok prolaze crvenim tepihom pored garde, objavljena je utorak popodne na portalu Vlade Crne Gore, ali se nije dugo zadržala. Već uveče je nije bilo.

Suočen sa brojnim reakcijama ogromnog dijela crnogorske javnosti, ali i srpskih intelektualaca, Krivokapić je još jednom odlučio da se „isključi“ iz stvarnog života i „počisti“ sve što može da ga podsjeti na realnost. On živi svoj virtuelni svijet u kojem se jakom vjerom i željom pomjeraju planine, kandilom i tamjanom ubija kovid-19, u kojem je Crna Gora „srpska Sparta“, a „vođa“ u Beogradu…

Još kad je čuo premijerku Srbije Anu Brnabić koja je nonšalantno pojasnila novinarima kako ovo nije prvi put da ministar Nedimović prekrši dres kod.

– Čak smo se jutros na sjednici Vlade i šalili da je bio i preozbiljno obučen – kazala je ona.

Možda su neki smatrali da je Nedimović trebalo Krivokapića da dočeka u kupaćim gaćama? Zbog mora, kojeg Beograd tako željno čeka. Vjekovima.

– Meni je izuzetno zadovoljstvo da se nalazim u prijestonici Srbije i imao sam to zadovoljstvo da budem dočekan na najvećem mogućem nivou, sa izuzetnim gostoprimstvom kojeg ću se sjećati do kraja života – poručio je oduševljeno Krivokapić juče iz Beograda.

Očekivano. Jer, sluge za bolje ne znaju. Posebno ako nijesu ispunile sve zadatke koji su im ispostavljeni.

Snisishodljivom pred beogradskim šefovima i Crkvom Srbije premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću dovoljno je da je dočekao da se sretne sa Brnabić i Aleksandrom Vučićem. Njemu, za skori kraj njegove Vlade, više ne treba. U Beograd je ušetao na crvenom tepihu. I garda je bila tu. Za Krivokapićev virtuelni svijet dovoljno. I nema potrebe da jedna stvarna fotografija kvari taj svijet.

Nema slike, nema ni Nedimovića. U novom danu stigle su i željene fotografije – Vučić je tu i to je dovoljno.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije