Connect with us

Vijesti

SD: Ako ne može da garantuje mir, Sekulović da podnese ostavku

Published

on

Socijaldemokrate Crne Gore poručile su ministru unutrašnjih polova Sergeju Sekuloviću, da ako ne može da garantuje mir i stabilnost 5. septembra na Cetinju, onda neka podnese ostavku

Nevjerovatno je, kako su istakli u saopštenju, da je javnost danas obaviještena od ministra unutrašnjih poslova da ne mogu da garantuju apsolutnu sigurnost nijednom građaninu ni novinaru koji 5. septembra bude na Cetinju, jer bi, kada bi je garantovali, morali da imaju po jednog policajca po građaninu.

“Ministre, kao prvo nemojte da sprovodite kampanju plašenja, odnosno disciplinovanja građana koji samo jedno žele, a to je da očuvaju građansku, sekularnu i antifašističku, suverenu i samosvjesnu Crnu Goru. Vi i Vlada imate ustavnu i zakonsku obavezu da garantujete bezbjednost svakog građanina na Cetinju tog dana. Ako ne možete ili nećete, podnesite ostavku”, navodi se u saopštenju.

Kako su poručiili Sekulović treba da zabrani ustoličenje na Cetinju, jer “bezbjednosna procjena nije povoljna”.

“Vaša izjava više liči na izjavu iz okupirane zemlje. Još jednom stoga apelujemo na mir i stabilnost i razum, očekujući da će ustoličenje upravo u funkciji očuvanja mira biti organizovano u nekom
drugom vjerskom objektu van Cetinja. U suprotnom će Socijaldemokrate biti tamo gdje im je i mjesto – na Cetinju, da brane i odbrane građansku Crnu Goru na koju se već godinu dana atakuje na različite načine”, navode u saopštenju SD-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije