Povežite se sa nama

Vijesti

SJUTRA PLATFORMA: DF za novu Vladu, Demokrate čekaju da se usaglase Front i URA

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Platforma koju će sjutra predstaviti Demokratski front posljednja je ponuda ostatku parlamentarne većine za izlaz iz političke i institucionalne krize. Uoči predstavljanje platforme, komentare za Radio Crne Gore dali su poslanica DF-a Simonida Kordić, poslanica GP URA Božena Jelušić, poslanik Demokrata Vladimir Martinović i lider SNP-a Vladimir Joković

Govoreći o motivu za donošenje platforme, poslanica Simonida Kordić kazala je da je neophodna nova Vlada, jer je u ovom trenutku nejasno ko je sa kime u koaliciji, te da je uvođenje DPS-a na mala vrata nije ono što su građani očekivali.

“Jer vidite da je jedan, najmanji član vladajuće većine, URA, po pitanju donošenja strateških dokumenata važnih za usmjeravanje Crne Gore glasao sa DPS-om, mi smo odlučili da izađemo sa novom platformom koja treba da bude osnova za dogovor”, kazala je Kordić za Radio Crne Gore i dodala: “Nadam se da će biti dovoljno razuma u parlamentarnoj većini da se taj dogovor postigne”.

Građanski pokret URA krajnje konstruktivno će se odnijeti prema platformi DF-a, saopštila nam je poslanica Božena Jelušić.

“Ono što će biti presudno za prihvatanje platforme da li će ona potpuno biti, samo deklarativno, već potpuno na tragu na evropske integracije Crne Gore i principima inkluzivnog društva”, navodi Jelušić.

Ključno će biti, pojašnjava ona, da li će platforma garantovati hoćemo li krenuti dalje u ono što je potrebno državi.

“To podrazumijeva deblokadu i ekipiranje sudske grane vlasti, usvajanje zakona, da li su u stanju da u svim imenovanjima koja su po dubini i širini pokažu odanost principima inkluzivnog društva. Nikakve ucjene ne dolaze u obzir”, ističe Jelušić.

Demokrate će se, kako nam je kazao Vladimir Martinović, izjasniti samo na ponude koje usaglase DF i URA.

“Mi u Demokratskoj Crnoj Gori izjasnićemo se samo na ponude koje usaglase oni koji su odbili rekonstrukciju i to ako podrazumijevaju izbore tek 2024.  i ako vode očuvanju izborne volje građana”, saopštio je Martinović za Radio Crne Gore.

Iz SNP-a nam je rečeno da će sačekati da vide sadržaj platforme, ali da očekuju da će se postići dogovor u okviru vladajuće parlamentarne većine.

“Mi iz SNP-a se radujemo ako je moguće doći do rješenja u okviru postojeće parlamentarne većine. Sačekaćemo platformu da je pročitamo, da vidimo da vidimo što ona sadrži, i kao odgovorna partija ozbiljnih ljudi odgovorićemo na nju i dati svoju saglasnost ili eventualne primjedbe ili određene korekcije “, istakao je Vladimir Joković.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije