Connect with us

Vijesti

SKUPŠTINA: Danas Spajić odgovara na poslanička pitanja

Published

on

Posebna sjednica Skupštine Crne Gore biće nastavljena danas, u 11. časova, a na poslanička pitanja odgovaraće ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Poslanik Marko Milačić (Prava Crna Gora) pitaće Spajića na koji način planira da poboljša standard penzionera i kako komnetariše opstrukcije prema projektu “Evropa sad”. Suzana Pribilović (DPS) pitaće ministra koliki je broj državnih službenika i namještenika trenutno zaposlenih u Ministarstvu finansija, kao i koliko je lica, u periodu od 07.12.2020. do 06.10.2021. angažovano u ministarstvu po osnovu neke vrste ugovora (ugovora o privremenim i povremenim poslovima, ugovora o dijelu, ugovora o pružanju usluga, konsultantskim, ekspertskim, rada projektu), kao i dugim oblicima angažovanja.

Predrag Sekulić (DPS) pitaće Spajića koje prihodne stavke iz budzeta za 2021. godinu nijesu ispunjene u odnosu na plan u prva tri kvartala ove godine. Poslanik Miomir Mugoša (DPS) pitaće ministra koliko je Uprava prihoda i carina naplatila poreskih prihoda u periodu januar-septembar 2021. na crnogorskom primorju (Ulcinj,Bar,Budva,Tivat,Kotor i Herceg Novi) u odnosu na isti uporedni period (januar-septembar) 2019.

Jevta Erakovića (DPS) interesuje koliko će prema procjeni Ministarstva finansija iznositi tekuća potrošnja zdravstvenog sistema u 2021. koliko će iznositi neizmerene obaveze u 2021., odnosno koliko novca nedostaje za potrebe zdravstvenog sistema u 2021.godini, i kako je planirano da se obezbijede nedostajuća sredstva u 2022.godini da bi zdravstveni sistem funkcionisao bez problema. Ivan Mitrović (DPS) pitaće Spajića da li u 2022. godini kroz, “Maršalov plan” ili neku od drugih mjera, Vlada namjerava da smanji dosadašnji snažan uticaj rasta cijena osnovnih životnih namirnica na ekonomski položaj penzionerske populacije.

– Da li je shodno Zakonu o socijalnoj i dječijoj zaštiti formirana tročlana komisija koja vrši provjeru radne sposobnosti, odnosno provjeru kompetencija, znanja i sposobnosti, pri izboru direktora javnih ustanova čiji je osnivač država- drugo je pitanje Mitrovića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije