Connect with us

Vijesti

“SROZAO AKTIVNOSTI MVP”: DPS podnio predlog za razrješenje Radulovića

Published

on

Demokratska partija socijalista (DPS) podnijela je Skupštini predlog za interpelaciju i razrješenje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića

Poslanik DPS-a Andija Nikolić kazao je da su to učinili jer je Radulović “srozao aktivnosti” Ministarstva vanjskih poslova (MVP) na, kako je naveo, nivo prizemne propagande, time što je uputio instrukcije crnogorskim ambasadama kako da informišu zemlje domaćine o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra.

“I to dan prije nego što je formirana Komisija Biroa za operativnu komunikaciju Vlade Crne Gore, koja tek treba da provjeri ponašanje svih aktera i crnogorske policije”, dodao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, Radulović je grubo zloupotrijebio položaj i stavio MVP “u službu širenja opasnih spinova koje lansiraju beogradski tabloidi”.

Nikolić je kazao da Radulović nije naveo na osnovu kojih podataka i po čijem nalogu je sastavio instrukciju za crnogorske diplomatsko-konzularne predstavnike, niti koji Vladini resori su dostavili informacije MVP-u.

“Bez zvaničnih izvještaja o događajima na Cetinju, MVP je utvrdilo da je policija djelovala profesionalno i svu krivicu pokušalo da pripiše predstavnicima opozicije i predsjedniku Crne Gore, predstavljajući ih kao ekstremiste”, kazao je Nikolić.

On je ocijenio da je ponižavajuće za Crnu Goru da Radulović u međunarodnoj javnosti pokreće subverzivnu akciju protiv predsjednika sopstvene države, zloupotrebljavajući u te svrhe crnogorske diplomate.

“A da samo par dana kasnije, kao član državne delegacije u Njujorku, nastupa i sjedi sa šefom delegacije, predsjednikom Milom Đukanovićem”, dodao je Nikolić.

On je kazao da je Radulović, od imenovanja na funkciju, pokazivao nekompetentnost, ali i nepoznavanje i nepoštovanje zakona i Ustava Crne Gore.

Nikolić je poručio da je “posljednji skandal samo jedan u nizu nedostojnih poteza ovog ministra”.

“Zato razrješenje Radulovića predstavlja minimum odgovornosti neophodne za zaustavljanje dalje kompromitacije međunarodnog ugleda Crne Gore”, zaključio je Nikolić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije