Connect with us

Vijesti

STAV MANJINA NAKNADNO: Demokrate, URA i SNP protiv novih izbora

Published

on

Naredni parlamentarni izbori trebalo bi da budu tek 2024. odnosno u redovnom roku, poručuju Demokrate nakon prijedloga Demokratskog fronta (DF) da aktuelna većina vrati mandat i ide na nove izbore. Da sa DF-om dogavaraju nove izbore neprihvatljivo je i za GP URA, a izbori nijesu opcija ni za Socijalističku narodnu partiju (SNP). Manjine će, kako su kazali ta TVCG, naknadno zauzeti stav

Građani su u avgustu 2020. parlamentarnoj većini jasno poručili da žele da u njihovo ime upravljaju do 2024, poručuju iz Demokratske Crne Gore. Zato na najnovijiji prijedlog DF-a da vrate mandat i idu na nove izbore odgovaraju da je volja građana i interes države za njih svetinja.

“Naredni parlamentarni izbori, u skladu sa voljom građana, trebalo bi da budu tek 2024. odnosno u redovnom roku. Ako nam je zaista kako govorimo interes građana i države prioritet – naći će se način da se aktuelna politička kriza prevaziđe, a to je moguće jedino putem dogovora i kompromisa gdje će svaki politički subjekt žrtvovati nešto, da bi dobila Crna Gora i njeni građani”, rekao je poslanik Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović.

I iz GP URA su sličnog mišljenja. Stav o eventualnim izborima iznijeli su još juče.

“Što se tiče GP URA apsolutno nam je neprihvatljivo da sa DF-om dogovaramo nove parlamentarne izbore”, rekao je potpredsjednik GP URA Miloš Konatar.

Izbori su neprihvatljiva opcija i SNP-u, koji se, kako je kazao za TVCG lider te partije, Vladimir Joković, zalaže za rješenje unutar postojeće većine. DF o vraćanju mandata građanima ima namjeru i da razgovara s manjinama.

“Oni uporno već duže vremena pozivaju i manjine da učestvuju u tome to je jedna razlika Vlade Crne Gore, jer Vlada manjiska nije željela manjine u svojim redovima, i mi ćemo se odrediti, ali prvo da vidimo šta će vladajuća većina odlučiti u vezi toga”, kazao je predsjednik Nove demokratske snage – FORCA Genci Nimanbegu.

Iz Bošnjačke stranke (BS) TVCG nije uspjela da dobije odgovor šta oni misle o najnovijem predlogu DF-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije