Connect with us

Vijesti

U MOJKOVCU: Nova će inicirati razgovore o formiranju vlasti

Published

on

Predsjednik mojkovačkog odbora Nove srpske demokratije Nikola Baltić kazao je će odmah inicirati razgovore sa koalicionim partnerima kako bi se što prije formirala lokalna vlast u Mojkovcu

Baltić kaže da razloga za čekanje nema a, kako je rekao, “izgubljenih 16 godina pod vlašću Demokratske partije socijalista nameću obavezu da što prije i hitnije formiramo novu lokalnu vlast”.

“Naša koalicija je pred građanima Mojkovca izašla sa jasno definisanim ciljem – pobjeda u Mojkovcu i nosiocem liste Veskom Delićem, koga smo u kampanji i predstavljali kao budućeg predsjednika Opštine Mojkovac, što su podržali i građani Mojkovca, pa smo osvojili polovinu mandata od neophodne lokalne parlamentarne većine”, rekao je Baltić.

On navodi da je ta politika i dobila povjerenje najvećeg dijela građana Mojkovčana, koja, kako je rekao, “daje nesporni legitimitet našoj listi kao najjačoj u lokalnom parlamentu, te shodno tome sve ostale političke kombinacije bi predstavljale eksperiment i ne bi održavale volju građana i duh demokratije”.

“S tim u vezi i primjeri u Nikšiću i Herceg Novom pokazali su kako se sprovode demokratski principi i formira lokalna vlast, gdje najjači konstituent uvijek daje predsjenika Opštine. U pogledu medijskih nastupa naših budućih partnera u lokalnoj vlasti u Mojkovcu smatram da su isti politički legitimni i da predstavljaju nadogradnju pregovaračkog potencijala. Međutim, želim da istaknem da dva nije više od osam, te da da svaki odbornički mandat od 17 koliko smo ih kao opozicija osvojili vrijedi jednako, odnosno da svaki glas dat pobjedničkim listama vrijedi isto”, rekao je on.

Smatram da nema potrebe za daljim saopštenjima, već da je neophodnije što prije sjesti za sto, izabrati najbolja rješenja, iskoristiti kadrovske potencijale svih pobjedničkih lista i krenuti u oporavak Mojkovca.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije