Connect with us

Vijesti

VLASNIK VIJESTI NUDI DIL ĐUKANOVIĆU: Da se DPS vrati na vlast, a da prevare DF i Demokrate

Published

on

Postojeću, četrdeset drugu, vladu Crne Gore potrebno je rekonstruisati tako da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsjednika, s tim što bi potpredsjednici ujedno mogli da budu i resorni ministri, navedeno je u zajedničkom saopštenju koje su u srijedu plasirali Demokratski Front i Demokrate.

Shvativši da su time ugroženi njegovi kadrovi, vlasnik koncerna Vijesti Željko Ivanović, povlači oštre poteze u cilju da spriječi da se ikakva rekonstrukcija desi, jer je u strahu da će izgubiti vodeći uticaj na političke prilike.

Tako se suvlasnik Vijesti, nakon višednevne kampanje u svojim medijima da će “pasti Vlada” ako se ministri bliski URA-i pomjere sa pozicija, odlučio i na radikalnije političke poteze.

Koristeći vezu sa Vojislavom Vojom Kovačem, počasnim konzulom Crne Gore u Sloveniji, vlasnikom “Metropolis grupe” i dugogodišnjim i bliskim prijateljem predsjednikom Crne Gore Mila Đukanovića, Ivanović je zamolio Kovača da predsjedniku Demokratske partije socijalista preda konkretnu političku ponudu.

U toj ponudi, Ivanović predlaže šefu DPS-a da se povuče sa mjesta predsjednika partije, tvrdeći da stranci nikako ne prihvataju njegovu, makar i posrednu kontrolu Vlade, a da potom DPS da manjinsku podršku vladi koju bi formirale URA i stranke nacionalnih manjina, dok bi u tom slučaju DPS dobio “lavovski” dio mjesta ”po dubini”. Time bi Đukanović bio aboliran od eventualnih, prijetećih procesa.

Iako su Đukanoviću određeni djelovi ovog Ivanovićevog aranžmana prihvatljivi, izvjesno je da će teško ”progutati” predlog za povlačenje sa mjesta predsjednika DPS-a, javljaju mediji.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije