Connect with us

Vijesti

VUČUROVIĆ: “Eskobar nije rekao da DF ne može u Vladu”

Published

on

Specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar nije nigdje rekao da Demokratski front ne može u Vladu, jer bi prosto bilo nevjerovatno da se iz jedne države naređuje drugoj kako da sastavlja vlast i minimizira volja građana, istakao je za Pobjedu poslanik tog političkog saveza Jovan Vučurović

On je komentarisao izlaganje Eskobara pred Odborom za spoljne poslove američkog Kongresa tokom kojeg je izaslanik za Zapadni Balkan kazao da su zabrinuti zbog potencijalnog ulaska DF-a u rekonstruisanu Vladu i da su o tom pitanju razgovarali prošle sedmice sa crnogorskom delegacijom.

“Na svakom sastanku koji smo imali, uvjeravali su nas da se Vlada obavezala da poštuje evropski put. Takođe, izrazili smo zabrinutost zbog Demokratskog fronta, ali su nas uvjeravali da su sve članice vladajuće koalicije potpisale sporazum u kojem se obavezuju da će poštovati članstvo u NATO, priznanje Kosova i evropski put. Dobili smo uvjerenje da se to neće mijenjati”, kazao je Eskobar.

Nakon posjete Bosni i Hercegovini, dodao je, otputovaće u Crnu Goru kako bi se u razgovorima sa Vladom uvjerio da je to stvarno slučaj.

Vučurović je istakao da Eskobar sigurno ne želi da prekraja volju građana, jer to onda ne bi predstavljalo demokratiju. Onda nam, kako je rekao, ne trebaju više izbori nego neki strani namjesnik koji bi postavljao vladu i ministre, a vrijeme kolonija je prošlo.

“Eskobar nije ovo saopštio na ovaj način i svako izvlačenje iz konteksta je opasno. Poruke Eskobara tumači i prevodi kako ko hoće i kako kome odgovara, što nije dobro”, kazao je Vučurović.

Volja naroda, naveo je, mora se poštovati, tako je i u SAD-u, Engleskoj i Francuskoj, a upitao je zašto tako ne bi bilo i u Crnoj Gori koja se nalazi na putu ka Evropskoj uniji.

“Svako blokiranje ulaska DF-a u Vladu, pod različitim izgovorima, doživljavamo kao direktni pokušaj naših neprijatelja da nas gurnu u saradnju sa DPS-om, a mi smo rijetka politička organizacija koja ne želi da ima bilo kakvog posla sa tom partijom”, zaključio je Vučurović.

1 Comment

1 Komentar

  1. 4 C

    30.10.2021. at 09:42

    Sta mislis Jovane, da li u Americi ili bilo kojoj drugoj drzavi na svijetu moze biti na vlasti neko ko negira samo postojanje te drzave, dovodi u pitanje njen suverenitet i teritorijalni integritet, neko ko ne postuje njenu himnu, zastavu i grb, neko ko njenu istoriju, kulturu, jezik, spomenike i tradiciju pripisuje nekom drugom narodu, neko ko zeli da ponisti njenu drzavnost i prikljuci je nekoj drugoj drzavi. Neko ko vrijedja i negira narode i religije koji u njoj zive, ko slavi ratne zlocince i neko ko konstantno ugrozava mir i bezbjednost ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije