Connect with us

Vijesti

VUČUROVIĆ: Za manjine u vladi, ali ne i manjinsku vladu

Published

on

Za poslanike vlasti učešće manjina u rekonstruisanoj Vladi očekivano je i poželjno, ali ne i manjinska vlada. Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović kazao je da je koncept manjinske vlade kao izlaz iz aktuelne političke krize potpuno nerealan

“To je potpuno nerealno očekivanje, ali i jedno nesvakidašnje ponašanje onih koji su učestvovali u vlasti Mila Đukanovića. DF će raditi u Vladi koja ne uključuje Demokratsku partiju socijalista (DPS), a takav izbor je neophodan da naprave i oni koji treba da shvate da se desio 30. avgust prošle godine. Tada smo, nakon 30 godina, oslobodili Crnu Goru jedne diktature i zato vjerujem da niko nema pravo da nas vraća unazad” kazao je Vučurović za Dan.

Ponavlja i da su i u DF-u od početka smatrali da je dobro da manjine budu u Vladi.

“Mi smo, inače, zbog prevazilaženja podjela u Crnoj Gori, prema BS-u bili korektni i pozivali na jednu vrstu pomirenja, a i dalje smatramo da je dobro da manjine budu dio rekonstruisane Vlade, a ne da ovakvim izjavama provociraju ljude koji su glasali za promjene. Upravo je ovakva izjava provokacija, i to ne samo partijska nego i provokacija usmjerena prema narodu koji je godinama trpio torturu, a sad treba ponovo da bude izložen maltretiranju, ovoga puta od neke fantomske manjinske vlade”, kaže Vučurović.

Prethodno je iz Bošnjačke stranke poručeno da je koncept manjinske vlade, kroz okupljanje svih proevropskih snaga, veoma dobar izlaz iz političke krize.

Lider BS-a Ervin Ibrahimović smatra da sadašnja vlada nije u stanju da očuva multietnički sklad.

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović kazao je za Dan da se ovih dana u javnosti plasiraju različita očekivanja i želje u vezi sa budućom strukturom Vlade.

“Više puta smo istakli da će postojeća Vlada trajati do 2024. godine, kao i da ona može biti rekonstruisana i osvježavana, ali nikako na način koji podrazumijeva, u bilo kakvim naznakama, učešće DPS-a”, kaže Martinović.

1 Comment

1 Komentar

  1. Čile

    28.09.2021. at 11:48

    Nijesi skonto Jole.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije