Connect with us

Vijesti

ŽENA ČETNIK: Vesna od Bahreina i Srbije

Published

on

Minisarki Vesni Bratić je očito u srcu zastava Srbije. Što je sasvim OK. I fotografija bi bila OK, da je pošla u Rusiju kao turista. I da nije to što jeste – ministarka u Vladi Crne Gore

Današnje vrijeme, kako Instagram zapovijeda, zahtijeva da se život dokazuje kakvim foto zapisom. Tako je i druženje delegacija Bahreina i Crne Gore u Rusiji ovjekovječeno prikladnom fotografijom na kojoj poziraju sa zastavama svojih zemalja, kako diplomatski takt i protokolarno vladanje nalaže.

Zastava Bahreina je crveno-bijela sa pet trouglova koji dijele ta dva polja. Zastava Crne Gore je isto crvena, sa državnim grbom u sredini, ali nju ne možete vidjeti na fotografiji.

Mistična vrijednost ove fotografije je da ono čega nema na njoj je – zapravo sama suština.

Ministarka četiri resora je dobila počasno, centralno mjesto na fotografiji i svojim rukama drži dvije zastave, kao simbol značaja kulture, prosvjete, nauke i sporta – onoga što ujedinjuje svijet i čini ga boljim. Samo, niti jedna zastava nije države koju Bratić treba da reprezentuje.

Zastavu Crne Gore je delegacija možda imala kao vizual na nekim rokovnicima ili olovkama, možda upaljaču, koje su ponijeli za potrebe prezentacije.

Ministarka u Vladi Crne Gore, u službi svih građana Crne Gore, u crnogorskoj delegaciji, predvodnica napretka i najznačajnijeg resora naše države Crne Gore je, pakujući se za službeni put, garant „zaboravila“ crnogorsku zastavu, i kad je došao trenutak, improvizovala i rekla „a nema veze, zastava Crne Gore ili Srbije“.

Njoj je u srcu zastava Srbije. Što je sasvim OK. I fotografija bi bila OK da je pošla u Rusiju kao turista. I da nije to što jeste – ministarka u Vladi Crne Gore.

Pošto ministarkin kabinet očigledno ima problema sa pablikrilejšns i diplomatijom, stručnjaci bi joj sigurno rekli:

– Ministarka sa delegacijom je mogla da se slika sa prijateljima iz Bahreina tako što će na fotografiji biti zastava Bahreina, kao znak prijateljstva.

– Ministarka sa delegacijom je mogla da se fotografiše sa delegacijom Bahreina tako što će držati i zastavu Crne Gore i zastavu Bahreina.

– Ukoliko je već imala želju da se fotografiše sa zastavom Srbije, na njoj bi neizostavno trebalo da bude i delegacija te zemlje, kao i zastava Crne Gore, a uz malo improvizacije, ako bi željeli, vođe delegacija mogle bi se zamijeniti da svako drži zastavu susjedne zemlje.

Vesna Bratić, bi morala da razluči: očito da se nacionalno osjeća Srpkinjom, ali je i istovremeno crnogorska ministarka. Upravlja znanjem, obrazovanjem, kulturom i naukom nas građana Crne Gore. Kako god se nacionalno osjećala. I u tome je ljepota ove zemlje. Samo, ne bi trebalo da potcjenjuje građanina; nije glup – samo su mu svi jednaki. Zato je morala da se uslika pod državnom zastavom, kako zakon nalaže.

1 Comment

1 Komentar

  1. vječna moja

    17.09.2021. at 13:32

    “ada čuš “ ŽENA ČETNIK -četnikuša
    nezna ništa bolje —ovo je sitno ,na što je spremna !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije