Connect with us

Politika

PRIJEM POVODOM DANA NEZAVISNOSTI: Bečić – Pozivam sve građane da se sjutra raduju i da proslave ovaj dan

Published

on

Prijem povodom Dana nezavisnosti Crne Gore 21. maja, koji  organizuju predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, održava se večeras od 20 sati u Vili Gorica u Podgiorici.

Prenos je moguće uživo pratiti na na Parlamentarnom kanalu RTCG.

Obraćajući se gostima, premijer Krivokapić je rekao da je nezavisnost morala rezultirati većim zajedništvom, integracijom građana, harmonijom, njegovanjem iskonske vrijednosti naših predaka, jasnom vizijom, blagostanjem, primjenom zakona bez selektivnosti, poštovanje suparnika.

“Permanentne podjele koje su stvarale jednako neizvjesnost u tome da li ćemo preživjeti i čuvati mir stalno ugrožen demagoškim nacionalizmom, dok je istinska briga ostajala kao nedokučiva kategorija. Time je stvorena crnogorska stvarnost koja je do promjene vlasti bila okrenuta ka prošlosti i izmišljenim neprijateljima” rekao je Krivokapić.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić pozvao je sve građane, bez izuzetka da se sjutra raduju, ističući da je obnova nezavisnosti jedan od najvećih datuma u našoj istoriji.

“Državu ne čini jedan čovjek, jedna grupa ili pola stanovništva, državu čine svi njeni građani, bez obzira na to koju opciju su zaokružili prije 15 godina na referendumu. Crna Gora se voli samo ako se voli cijela”, poručio je Bečić.

Pozvani su gosti zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Na svečanosti su brojni predstavnici Vlade, ministri, vd vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković, kao i vd direktora ANB-a Dejan Vukšić.

Na prijemu je i dio predstavnika opozicije.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije