Connect with us

Politika

VUČUROVIĆ: Zbog podrške Katniću i nezakazivanja sjednice Bečić zaslužuje da bude smijenjen

Published

on

Poslanik Demokratskog fronta, Jovan Jole Vučurović reagovao je povodom nezakazivanja sjedince Skupštine Crne Gore radi glasanja novog Tužilačkog savjeta. Naime, klubu Demokratske Crne Gore ne odgovara kandidat dr Nikola Bulatović, jer kako navode, smatraju da je kandidat Demokratskog fronta.

Tokom jučerašnjeg dana sve ostale partije parlamentarne većine su se usaglasile oko sastava novog Tužilačkog savjeta, dok su Demokrate svojim ne dolaskom na sastanak riješile da opstruiraju rad.

Saopštenje Jola Vučurovića prenosimo integralno:

Vrlo je prosto- onaj koji se protivi izglasavanju novog tužilačkog savjeta, taj podržava kriminal, Mila Đukanovića i Milivoja Katnića. Ovdje mislim i na političke strukture i na pojedine ambasadore koji su se proteklih dana otvoreno miješali u unutrašnje stvari Crne Gore i bili glasni u odbrani korumpiranog tužilaštva.

Podsjetimo, aktuelno tužilaštvo je bilo prepoznato i od DF, i od Demokrata, i od Ure kao partijska institucija koja štiti režim Mila Đukanovića i njegove kriminalce i tajkune, tako da javnost treba da sudi o tome zašto se sprečavaju promjene nakon kojih bi tek mogli da pričamo o tome da smo na putu slobode i demokratije.

Godinama smo se borili da se u Crnoj Gori promijeni režim, i kada je došlo vrijeme njegove demontaže, pojave se političke strukture koje sprečavaju glavnu reformu- reformu u tužilaštvu, a kojima su puna usta bila priče o reformama.

Ne znamo koji su pravi motivi da Demokrate budu protiv svih koji žele da se izglasa novi Tužilački savjet, ali ponavljamo da tim činom spašavaju od smjene Milivoja Katnića i sve one zbog kojih je tužilaštvo decenijama označeno kao partijska institucija koja je pod direktnom kontrolom Mila Đukanovića. Da li neko u rukovodstvu Demokrata ima strah od Katnića i njegove fioke i da li je ucijenjen, manje je bitno u poređenju sa štetom koja je napravljena, jer građani sigurno nisu očekivali da skoro godinu dana nakon izbora na čelna mjesta u tužilaštvu i sudstvu imamo poznate sluge DPS. Uglavnom, razlozi koje Demokrate pominju kao motiv da ne glasaju su smiješni i samo su izgovor, jer Bečiću nije valjao Nikola Bulatović, jedan od najboljih advokata u Crnoj Gori, a valja mu jedan Milivoje Katnić.

Naravno, DF će znati da odgovori na ovu klasičnu opstrukciju za koju najveću odgovornost snosi prvenstveno Aleksa Bečić. Zbog kršenja poslovnika i nezakazivanja sjednice skupštine, i pored potpisa 27 poslanika, kao i zbog toga što je sačuvao Milivoja Katnića na vrhu tužilaštva, Aleksa Bečić je zaslužio da bude smijenjen.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije