Connect with us

Politika

VUJOVIĆ: Kad prosrpske snage koje čine Vladu ojačaju, politika će im sve više ličiti na Vučićevu

Published

on

Politički analitičar Zlatko Vujović kazao je da je trenutna prozapadna pozicija crnogorske diplomatije koja je, prateći politiku Evropske unije zadržala sankcije Rusiji, dugoročno neodrživa.

“Kada snage koje trenutno čine Vladu a koje jesu proruske, prosrpske i jesu antizapadne dobiju na snazi i kada se konsoliduju, onda će njihova politika sve više ličiti na politiku Aleksandra Vučića, a sve manje na politiku kakva je trenutno javno proklamovana “, rekao je Vujović za RFE.

Vujović kaže da trenutna politika Krivokapićeve vlade ne može biti njeno trajno opredjeljenje jer ne korespondira ni sa većinom koja je podržava u parlamentu, niti sa stavovima biračkog tijela koje ih je glasalo.

Zlatko Vujović kaže da Zapad pojačanim prisustvom nakon izbora, pokušava ostvariti uticaj na novu Vladu kako bi zaštitio svoje interese, odnosno spriječio uticaj ključnih geostrateških suparnika – Rusije i Kine.

“Sadašnja situacija u Crnoj Gori prosto nameće takav nivo angažovanosti stranih ambasada i ostalih zapadnih faktora. Tranzicija vlasti ide dobro ali su u njoj i oni koji baštine vrijednosti protivne interesima SAD, EU i drugih zapadnih partnera. Dakle, njihov angažman je povećan zato što su njihovi interesi dodatno ugroženi i oni žele da urade sve da bi smanjili ili kontrolisali infiltraciju proruskih kadrova i tako smanjili štetu “, navodi Vujović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije