Connect with us

Politika

VUKADINOVIĆ: Realna je koalicija Demokrata i DPS-a

Published

on

Komentarišući pitanje o vanrednim izborima, analitičar Srđan Vukadinović smatra da to nije za očekivati barem ne u skorije vrijeme, jer oni nikome ne odgovaraju.

“Ovo političko mučenje mogu jedino da riješe izbori, ali od njih sad nema ništa. Ne odgovaraju DF-u, ne odgovaraju DPS-u, praktično niko nije siguran kako bi prošao. DF nikad više ne može imati ovakvu poziciju kakvu sada ima, da po dubuni ostvaruje sve što želi. Oni nemaju ministara, ali pritiscima po dubini dobijaju sve što hoće. Raspoređuju svoje kadrove, prave infrastrukturu i kadrovsku mrežu, a kad to završe napravi će dodatni politički pritisak na Vladu. Tek tada može biti ucjenjivanja. Sa druge strane, DPS nije sigurna šta bi dobila sada sa izborima. Očigledno da je konsolidovala svoje članstvo, ali ne u mjeri u kojoj je potrebno”, kaže Vukadinović.

Prema njegovim riječima osim toga, problem je što imaju loš koalicioni kapacitet.

“Izuzev manjina, koalicioni partneri su veoma nestabilni, ni jedan od njih teško da bi prošao cenzus, a pojedini su nesigurni partneri. Osim toga, nevladine organizacije koje se javljaju kao podrška suverenističkom biračkom tijelu su nastavak Pozitivne, URE, i to je oduzimanje glasova DPS-u. Zbog svega toga, građanima ostaje da još trpe ovu montipajtonovsku vladu koja se zasniva na lažima i obmanama, koja upada u sve veće probleme. Sve ovo vide i stranci, oni isti koji su je projektovali. Zato vjerujem da će pokušati da formiraju neku koaliciju koja će biti stabilna makar godinu ili godinu i po do vanrednih izbora. A to su, prije svega, Demokrate i DPS, koliko god se Demokrate opirale. DPS se ne može pouzdati ni u koga osim u manjine, a to nije dovoljno. Crnoj Gori treba većina kakva je bila prilikom izglasavanje Rezolucije o Srebrenicia to su DPS, manjine, URA, Demokrate, to je broj od 54 – 55 poslanika, i to je potrebno Crnoj Gori da izađe iz vanrednog stanja”, ocjenjuje Vukadinović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije