Connect with us

Politika

VUKOVIĆ: Postoji prijetnja da se obesmisli nezavisnost Crne Gore

Published

on

Vuković

Novoizabrani potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković, ocijenio je u emisiji “Zumiranje” na TVCG da su nacionalni i državni interesi Crne Gore ugroženi više nego ikad u posljednjih dvadesetak godina. Vuković kaže da ne bi bilo ništa zabrinjavajuće kad bi se nova Vlada držala Sporazuma koji su potpisale tri konstituenta vlasti, ali ističe da postoji prijetnja da u potpunosti obesmisle državnu nezavisnost Crne Gore.

“Bili smo apsolutno svjesni odgovornosti koju smo imali uoči Kongresa partije. Zato je bilo važno da ne iznevjerimo očekivanja naših pristalica. Odbrana državnih i nacionalnih interesa su danas ugroženi više nego ikada u posljednjih 20-tak godina,” naveo je Vuković.

On kaže da su se poslije 30 godina preselili u opoziciju i da su morali odgovorno djelovati u odnosu na to.

“Dobili smo novi politički program koji je takav da ga se ne bi postiđela ni jedan evropska veća partija, dobili smo Statut”, rekao je on.

Prvi put u Crnoj Gori članovi partije će imati priliku da odluče o tome ko će ih voditi, kaže on.

“Čini mi se da smo vrijeme iza nas pametno potrošili i bili smo u punoj mjeri posvećeni našim partijskim interesima,” kazao je on.

DPS je djelovala dostojanstveno i pokazala drugoj strani kako se treba nositi sa porazom, istakao je.

“Kad se kaže dostojanstvo, onda mislim i na odbranu državnog dostojanstva, koje je ugroženo. Mi smo dobili sada jednu vladu koja svakodnevno povlači vrlo zabrinjavajuće poteze. I ja bih bio zadovoljan da se nova Vlada drži onog Sporazuma koji su potpisali, ali oni ispod radara prijete da u potpunosti obesmisle državnu nezavisnost Crne Gore,” istakao je on.

Vuković je komentarisao i to što je Đukanović potpisao zakone koji su ponovo usvojeni.

“Đukanović je i sam kazao da nije ulazio u meritum tih stvari, i da čeka da Ustavni sud odluči o toj pravnoj stvari. Bilo bi dobro da se to odradi bez nedostojnih napada, napada Parlamenta na Ustavni sud,” istakao je on.

On kaže da se plaši da se sekularna i nezavisna država CG “lagano topi”.

“Ja sam jedan od onih koji želi uspjeh ovoj vladi, jer uspjeh Vlade odraziće se na građane i njihove živote, državni interesi su iznad partijskih. Međutim, sama činjenica da u posljednjih 20 godina prvi put nemate predstavnike manjina u Vladi, dovoljan je znak za uzbunu. Imate situaciju da jedna religijska organizacija upravlja onim što su najznačajniji politički interesi,” smatra Vuković.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije