Connect with us

Politika

VUKOVIĆ: U Crnoj Gori na sceni brutalni politički revanšizam

Published

on

Vlada Zdravka Krivokapića najgora je koju je Crna Gora imala od uvođenja višestranačja, a na sceni je brutalni politički revanšizam koji dobija obrise staljinističkih čistki, ocijenio je, u intervjuu Pobjedi Ivan Vuković  potpredsjednik DPS-a i gradonačelnik Podgorice

Vuković smatra da je sadašnja Vlada Zdravka Krivokapića najneuspješnija u istoriji crnogorskog višepartizma i ocjenjuje da živimo svojevrsan politčki ekperiment kroz konfilKt parlamentarne većine i Vlade.

“Živimo u zemlji u kojoj lideri najuticajnijeg političkog saveza koji podržava Vladu, njenog predsjednika i najodgovornije članove nazivaju izdajnicima, kriminalcima, pajacima i tranjama. Umjesto komentara, postavio bih pitanje: kakvi su to političari koji, uprkos ovakvim stavovima, i dalje održavaju Vladu u životu, te kakva je to Vlada koja sve ovo prihvata”, pita se Vuković.

Ocjenjujući dosadašnji rad Krivokapića i njegovog kabineta, Vuković je rekao da su rezultati Vlade “u svim oblastima, do te mjere loši, da nije realno očekivati da bi je, bilo koja naredna vlada, mogla ‘nadmašiti'”.

“Način na koji se premijer Krivokapić, većina članova njegovog kabineta i najveći broj novopostavljenih funkcionera, odnose prema državi koju predstavljaju, djeluje poražavajuće na sve ljude koji vole Crnu Goru i žele joj dobro, bez obzira na to kako su glasali 30. avgusta”, rekao je Vuković.

Da je na sceni brutalni politički revanšizam koji posljednjih dana dobija obrise staljinističkih čistki, smatra Vuković, najubjedljivije svjedoči više od 400 rješenja o smjenama direktora osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori, između ostalih i onih koji nijesu više među živima.

“Ovom iživljavanju nad ljudima koji su doživljeni kao politički neistomišljenici, prethodili su mjeseci sličnih progona u zdravstvenom sistemu. ‘Stradali’ su najbolji i najiskusniji, i to baš u trenutku kada su nam najpotrebniji u borbi protiv korona virusa”, rekao je Vuković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije