Connect with us

Politika

VUKOVIĆ: Ugasiti MA je mogao samo neko ko ne voli Crnu Goru

Published

on

Vuković (FOTO: Wikipedia)
Ugasiti Montenegro Airlines mogao je samo neko ko Crnu Goru ne voli i ko joj ne misli dobro. Zato, nećemo zaboraviti ovaj dan, poručio je večeras gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On je na Facebook stranici napisao da ni brojni uspjesi gradske uprave tokom ove teške godine, ni današnja objava o novom, sjajnom ugovoru za naš Fudbalski klub Budućnost, ne mogu da učine da prestane da misli o nepatriotskoj odluci o gašenju Montenegro Airlines-a.

“Mislim o 26 godina muke da najprije formiramo a onda, u teškim uslovima, održimo nacionalnu avio-kompaniju, mislim o katastrofalnim ekonomskim posljedicama ovakve odluke, mislim o stotinama ljudi koji će ostati bez posla, a koji su fantastično radili svoj posao i onda kada nijesu bili (adekvatno) plaćeni, mislim o letačkom osoblju, inženjerima i drugom visokokvalifikovanom kadru koji na ovaj način gubimo”, naveo je Vuković.

Kako je istakao, uprkos svim problemima koji su tradicionalno pratili njegovo poslovanje (što je manje-više pravilo u avio-biznisu) Montenegro Airlines je uvijek doživljavao kao važan dio nacionalnog identiteta.

“Svijet nas je po tome prepoznavao. I kad god bih se iz svijeta vraćao u Crnu Goru, a takvih prilika je godinama unazad bilo bezbroj, onog trenutka kada bih ušao u avion MA, dje god da sam se nalazio, imao sam osjećaj da sam već stigao doma”, zaključio je Vuković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije