Connect with us

Politika

Vuksanović-Stanković: Žene Crne Gore neće dati državu, izdajnicima nije mjesto ovdje

Published

on

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković poručila je da žene Crne Gore, kojima je država u srcu, neće dati Crnu Goru nikome i nikada.

– Crnogorskih žena uvijek je bilo, jeste i biće u odbrani svoje kuće i ognjišta. Kako nekad, tako i danas i ubuduće gradićemo temelje multietničke i građanske Crne Gore – istakla je Vuksanović-Stanković na Kongresu Alijanse žena Demokratske partije socijalista (DPS).

Poručila je da je kraj kleronacionalističkoj i fašističkoj Vladi koja, kako kaže, pokušava da uruši temelje, multietničke i građanske Crne Gore

– Izdajnicima nije mjesto ovdje i odgovaraće za ono što su uradili državi. Konstantno se radi na urušavanju sistema i vrijednosti, ali nas je više kojima je Crna Gora na srcu. Poručujemo da ćemo svim snagama braniti temelje građanske, evropske Crne Gore i da ćemo uvesti državu tamo đe joj je i mjesto, a to je u evropsku porodicu – naglasila je Vuksanović-Stanković.

Ona je istakla da žene poručuju da nema tih mizogenih i seksističkih poruka koje ih mogu na bilo koji način obeshrabriti da nastave da se bore za državu.

– Na tom putu nećemo odstupiti nijedan milimetar. jJr žena nije samo imenica, nego snaga i odlučnost. Naš glas se čuje i čuće se – poručila je Vuskanović-Stanković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije