Connect with us

Politika

Za Crnu Goru u drugom krugu

Published

on

Piše: Goran Popović

Milo je još jednom pobijedio. I, kako najavljuje, ponovo će za 14 dana u drugom krugu predsjedničkih izbora. I to neće biti njegova pobjeda, već pobjeda nezavisne, građanske, antifašističke, sekularne, multietničke i proevropske  Crne Gore. U drugom krugu, dakle, nema dvoumljenja i apstinencije, nema više zajebancije i oklijevanja, već je obaveza svakoga onoga kome je stalo do ove države da svojim glasom definitivno sačuva Crnu Goru i učini je vječnom.

Prepustiti je nekom populističkom prevarantu Jakovu, kojeg će podržati Mandić, Bečić, Danilović i Abazović, zloguka četiri jahača Apokalipse, koji su za samo dvije i po godine rastočili prave i iskonske crnogorske vrijednosti po svim šavovima, značilo bi nastavak puta ka potpunom nestanku ove države i njeno utapanje u „srpske svetove“, „open balkane“ i druge prevare za ostvarivanje rusko-srpske hegemonističke politike, sa Crkvom Srbije kao glavnim izvođačem radova. Nema oblasti u državi u kojoj oni nijesu, u rekordno kratkom vremenu, ostavili svoj destruktivni pečat, od katastrofe u zdravstvu i ekonomiji, do razorenog bezbjednosnog sektora, školstva, nauke, kulture, sporta…Zato demontažere Crne Gore treba što prije rašćerat, a ne dati im još neke važne poluge vlasti kako bi lakše ostvarili svoj podmukli anticrnogorski naum.

Jakov Milatović: Jahač na talasu populizma i lažnih obećanja

Veli Bečić, koji je juče jadno prošao, najviše zahvaljujući podršci Dritanovoj, kako su juče „pobjednici od 30. avgusta osvojili 60 odsto glasova“. No, pošto Milatović nije bio učesnik izbora 30. avgusta, već je kasnije izmilio iz  nekih parapolitičkih crkvenih jazbina, prosta računica pokazuje da su bez njegovih jučerašnjih 28 odsto, zapravo, „pobjednici od 30. avgusta“ u velikom deficitu, a posebno Bečić i Mandić. Jedino Dritan nije u deficitu, jer je on uvijek bio nula.

Ali u pravu je Milo – ne mogu se sabirati babe i žabe, jer onda dobijemo takvu „parlamentarnu većinu“ i takvu katastrofalnu vladu kakvu smo imali poslije 30. avgusta. Sa sve babama, žabama, fendacima, lažovima, kriminalcima, populistima, kleronacionalistima i ostalom galerijom parazita i štetočina, od ministara, sve do najdubljih dubina.

Vječiti gubitnici: Andrija Mandić i DF pretplaćeni na poraze

Nakon što su od države napravili klerikalni arondisman Crkve Srbije, zaustavili proces njene integracije u EU, urušili njen bezbjednosni sistem, diplomatskim skandalima izblamirali zemlju na međunarodnom planu, sistematskom destrukcijom raskubali prosvjetu, od vrtića do Univerziteta, i brojne kulturne institucije, ugasili nacionalnu avio kompaniju, Boku unesrećili sa „Vasilijem“ i „30.avgustom“, te rašćerali ugledne strane investitore, sad bi da pristupe završnoj fazi ubijanja nezavisne Crne Gore. I to sa Cetinja…

Pa i ako se oni opet „saberu“, ima na drugoj, ovoj suverenističkoj strani, mnogo više časnih i ponosnih ljudi koji će u narednih 14 dana definitivno prezreti i odbaciti sve laži, prevare, populističke floskule i politikantske spinove Jakova, Andrije, Alekse i Dritana, te razumjeti kako je došla posljednja ura da se ovim crkvenim hajducima Crna Gora više ne smije prepustiti niti jedan jedini dan, ni poslije 2. aprila, a naročito ne poslije vanrednih parlamentarnih izbora koji će biti uskoro.

Inače će nam ovo biti posljednji krug. Uostalom, vidjeli ste, Jakovu nikako nije mjesto na Cetinju…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije