Connect with us

Politika

ZABORAVIO FRONTOVCE: Lideri DF-a bili izostavljeni sa Krivokapićevog spiska

Published

on

Kabinet premijera Zdravka Krivokapića nakon dva kruga razgovora sa parlamentarnom većinom napravio je predlog rekonstrukcije Vlade koji je podrazumijevao spisak budućih resora sa personalnim rješenjima, a među kojima nije bilo imena lidera Demokratskog fronta (DF), piše Dan.

Dan piše da je imao uvid u taj spisak, kao i lideri DF-a, zbog čega su i sazvali vanrednu konferenciju u Skupštini i saopštili da prekidaju razgovore o rekonstrukciji i pokreću novi politički proces – izbor nove vlade, uključujući i premijera i ministre.

Predlog rekonstrukcije napravljen u premijerovom kabinetu, predviđao je tri potpredsjednička mjesta koja bi pokrivali lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, poslanica DF-a i potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak i poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica.

Premijer je planirao da u Vladi zadrži ministra finansija Milojka Spajića, ekonomije Jakova Milatovića, odbrane Oliveru Injac, javne uprave Tamaru Srzentić.

Planirano je i formiranje još nekoliko ministarstava, zavisno od dogovora sa partijama iz vlasti, pa bi ukupno bilo 16 ili 17 resora.

Za pojedine resore planirano je više imena, među kojima su i Božena Jelušić (URA), Boris Bogdanović (Demokrate), Strahinja Bulajić (DF), Andrija Jovićević, Slaven Radunović (DF).

Planirano su i Zdenka Popović (Demokrate), Suada Zoronjić (URA), Vladimir Joković (SNP), Miroslav Jeremić, Mirko Lalatović, Nikola Jovanović, Danijela Đurović (DF), Danijela Pavićević, Mara Šćepanović, sadašnji direktor AMS Milan Nikolić.

Jedno ministarsko mjesto je predviđeno za manjine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije