Connect with us

Politika

ZIROJEVIĆ SPAJIĆU: Problem je što nijeste poštovali mjere, ne vaša religioznost

Published

on

Foto: SD

Nakon što je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić saopštio da se delegacija Vlade na sahrani episkopa Atanasija, danas u Trebinju, ponašala u skladu sa epidemiološkim mjerama, reagovao je portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević, poručujući da to nije istina, da se nijesu pridržavali mjera, te da su prekršili naredbu Vlade u kojoj sjede.

https://portalluca.me/spajic-postovali-smo-mjere-nosili-maske-iako-to-u-bih-nije-obavezno/

„Ministre Spajiću, veoma Vam neobično izgleda „jedan od najvećih teologa”. I izjave su mu bile potpuno u duhu pravoslavlja, vidi se iz priloženog”, objavio je Zirojević na svom Tviter nalogu.

On je poručio Spajiću da nikome ne smeta religioznost članova Vlade i njenog predsjednika.

„Meni smeta činjenica da iznosite neistine jer se nijeste pridržavali mjera ljubeći kovčeg preminulog episkopa”, naveo je Zirojević.

Kako je dodao, prekršili su i naredbu Vlade u kojoj sjede o zabrani službenih putovanja van Crne Gore.

„U vremenu kad stanovnik Nikšića ne može da pođe do Šavnika, stanovnik Kotora do Tivta, kada građani Crne Gore sahrane svojim preminulima organizuju u najužem krugu, često bez prisustva najbliže rodbine, vi ste odlučili da pođete u Trebinje i prisustvujete sahrani koja predstavlja veliki epidemiološki rizik”, dodao je Zirojević.

On je istakao da ne zna da li su svjesni toga da time nijesu pokazali religioznost, niti poštovanje prema preminulom episkopu.

„Pokazali ste, samo i isključivo, bahatost, neodgovornost i apsolutnu nebrigu za zdravlje građana Crne Gore. Vi koji treba da budete primjer građanima, bili ste sve suprotno od toga. I nije vam prvi put. Koliko vidim, neće biti ni posljednji. To je problem, ministre Spajiću, a ne Vaša religioznost, koja je Vaša intimna stvar i koja ne smeta apsolutno nikom”, zaključio je Zirojević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije