Connect with us

Politika

ZIROJEVIĆ: Ucjene DF-a opet važnije od EU

Published

on

Potpredsjednik Vlade je organizovao debate oko izmjena Zakona o Državnom tužilaštvu, za koje se ispostavilo na kraju da su predlagači poslanici. Klasična predstava sa ciljem svjesnog izbjegavanja obaveze usaglašavanja propisa sa Evropskom komisijom i organizovanja pozitivnim propisima definisane javne rasprave, kazao je portparol Socijaldemokrata Crne Gore Nikola Zirojević.

“Zamislite kako čudno izgleda trojni sporazum Krivokapić-Bečić-Abazović u kojem se govori o donošenju zakona u skladu sa evropskim standardima, kao i kako se uvažavaju sugestije koje stižu sa evropskih adresa da je neophodan inkluzivan dijalog u pripremi propisa koji se tiču efikasnosti tužilaštva i da se u potpunosti sprovedu preporuke Venecijanske komisije”, kazao je Zirojević.

Poručuje da se očekuje ponovo već izlizana neistinita teza i jeftina manipulacija da su svi oni koji ukazuju na ove očigledne manjkavosti i ignorisanje preporuka Venecijanske komisije i domaće stručne javnosti protivnici borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Ucjene DF-a opet važnije od EU. Sila boga ne moli”, zaključio je Zirojević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije