Connect with us

Politika

Živković o manjinskoj Vladi: Ura i Demokrate imaju potencijal za moguću saradnju

Published

on

Demokratska partija socijalista nalazi se u pat poziciji kada je u pitanju izglasavanje nevjerenja Vladi, a to bi trebalo da uradi premijer Zdravko Krivokapić, jer ga ne podržava parlamentarna većina, smatra poslanik DPS-a Dražen Živković.

Smatra da bi to pitanje trebalo da pokrene i parlamentarna većina koja traži novu Vladu, ali  neće da glasaju sa DPS-om.

On je to saopštio u dnevniku TV Vijesti.

Živković ipak ne isključuje da DPS podnese takvu inicijativu nakon što se u Skupštini završi rasparava o interpelaciji rada tri ministra – Đorđa Radulovića, Aleksandra Stijovića i Vesne Bratić.

–  Vjerujemo da prije našeg formalizovanja inicijative, ova vlada neće moći da dalje funkcioniše – kazao je on.

On je kazao da nije bilo razgovarao o konceptu manjinske vlade, ali da DPS u Uri i Demokratama vidi potencijal za moguću saradnju, dok Demokratski front kategorično isključuje.

–  Nemoguća je saradnja sa DF-om, ali sa Urom i Demokratama postoji potencijal za moguću saradnju – kazao je on.

Živković pita kako Vlada gubi podršku u parlamentu ako je podržavaju zapadni partneri i međunarodna zajednica.

Ističe da DPS nekoliko stvari zamjera Vladi. Smatraju  da dovoljno ne čine da poprave standard građana, da loše upravljaju epidemiološkom situacijom, te zausutavljaju evropski put Crne Gore,.

Živković ističe da su vanredni izbori jedini izlaz iz krize, ali trvdi da to parlamentarnoj većini ne odgovara jer se pleši da će izgubiti pozicije.

– Da su sigurni da bi ostali na istim pozicijam, da bi dobili potrebnu većinu, sjutra bi raspisali izbore – kazao je Živković

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije