Connect with us

Politika

ZVANIČNICI: Joanikije će biti dostojan Amfilohija

Published

on

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i premijer Zdravko Krivokapić čestitali su mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju na izboru. Krivokapić je poručio da je uvjeren da će Joanikije biti dostojan nasljednik mitropolita Amfilohija.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je poručio da je još više sretan jer su obojica duhovni učenici njegovog prijatelja Amfilohija.

“Upućujem najsrdačnije čestitke mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju Mićoviću na izboru, u želji da mudra dijela, poruke mira, ljubavi i tolerancije budu vodilja kojim će, zajedno sa narodom Crne Gore, koračati u vremenu koje je pred nama”, poručio je Bečić.

Kako dodaje, uvjeren je da su Mitropolija crnogorsko-primorska i vjerujući narod Crne Gore dobili dostojnog duhovnog pastira.

“Episkopu budimljansko-nikšićkom, gospodinu Metodiju čestitam na izboru u uvjerenju da ćete u ovim izazovnim vremenima našem narodu pomoći da sačuva svoju vjeru i da ćete biti duhovni oslonac vjerujućem narodu”, napisao je Bečić na Tviteru.

U nadi, kako ističe, da ćete dugovječno i posvećeno obavljati funkciju episkopa budimljansko-nikšićkog, najiskrenije Vam čestitam.

“Još i više sam radostan i sretan jer su i jedan i drugi bili igumani Cetinjskog manastira i duhovni učenici mog prijatelja blaženopočivšeg Amfilohija”, zaključio je Bečić.

Abazović čestitao Joanikiju: Vjerujem da ćemo svi sa svojih pozicija širiti pomirenje

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je čestitao Joanikiju izbor za mitropolita crnogorsko-primorskog, i poručio da vjeruje da će svi zajednički sa svojih pozicija širiti ideju pomirenja, ljubavi i pravde.

“Čestitam vladici Joanikiju izbor za mitropolita crnogorsko-primorskog. Vjerujem da ćemo svi zajednički sa svojih pozicija dati doprinos promociji i jačanju univerzalnih vrijednosti u našoj državi, ali i širiti ideju pomirenja, ljubavi i pravde!”, napisao je Abazović na Twitter-u.

 

“Vjerujem da će Mitropolit Joanikije biti dostojan nasljednik Mitropolita Amfilohija i da će hrabro hoditi njegovim putem pravde i istine. Dostojan! Na mnogaja ljeta!”, napisao je Krivokapić na Tviteru.

On je kazao da će “istinski stradalnik za svetinje i Crkvu Hristovu u Crnoj Gori” vladika Metodije upravljati Eparhijom budimljansko-nikšićkom.

“Na mnogaja ljeta, dragi i čestiti Vladiko. Dostojan!”, poručio je Krivokapić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije