Connect with us

Sport

ALVARES PROTIV SONDERSA: Meč godine pred 70 hiljada navijača

Published

on

Meksički bokser Saul Kanelo Alvares – nosilac pojaseva prvaka verzija WBA i WBC – i Englez Bili Džo Sonders, prvak u verziji WBO – boriće se u noći između subote i nedjelje za ujedinjenje naslova u supersrednjoj kategoriji pred čak 70 hiljada gledalaca koji prkose pandemiji na stadionu u Arlington u Teksasu.

To će biti rekordan broj gledalaca na sportskim događajima od početka pandemije, a kako navodi promoter Edi Hern, oboriće se i rekord gledalaca za bokserski meč u natkrivenom ograđenom prostoru u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Znam da imam nešto u sebi što još niko nije vidio. Moram to lice da pokažem u ovom duelu, jer je jedan od onih mečeva o kojima sanjate kada počnete da se bavite boksom”, rekao je 31-godišnji Sonders.

Godine 1978. godine Leon Spinks je pred 63.352 ljudi u Superdomu u Nju Orleansu pobijedio legendarnog Mohameda Alija.

Alvares i Sonders će se boriti na stadionu AT&T, domu NFL ekipe Dalas Kaubojs, gdje će atmosfera biti još užarenija, jer se borba održava u čast meksičkog nacionalnog praznika – 5. maj („Cinco de Mayo”). Meksikanac u karijeri ima 55 pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, koji mu je nanio Flojd Mejveder 2013. Sonders je neporažen u 30 borbi u karijeri.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije