Connect with us

Fudbal

HAKŠABANOVIĆ BLIZU ITALIJE: Napušta Norčeping

Published

on

Foto: FSCG

Sead Hakšabanović, reprezentativac Crne Gore i jedan od najboljih igrača Norčepinga, odlučio je da napusti Švedsku, a odluku je već saopštio čelnicima kluba.

Ofanzivni vezista je u Švedskoj jednu sezonu igrao kao pozajmljeni igrač Vest Hema, zatim je raskinuo ugovor sa timom iz Engleske i sada je spreman za nove izazove.

Odličnim partijama u šampionatu Švedske, kao i tokom Lige nacija, Hakšabanović je skrenuo pažnju na sebe, pa na stolu ima dosta primamljivih ponuda.

„Znam da postoji veliko interesovanje iz inostranstva i to se poklapa sa mojim sportskim ciljevima. Već imam nekoliko konkretnih ponuda, a sada je potrebno malo vremena da se sve kockice slože, da se pronađe najbolje rješenje za mene, moj bivši klub u kome sam proveo zaista sjajan period karijere i klub u kojem ću nastaviti razvojni put”, rekao je Hakšabanović.

Norčeping se neće tako lako odreći Hakšabanovića s obzirom da je prelazak iz Vest Hema u Norčeping iznosio 2,5 miliona eura što je jedan od najvećih transfera u istoriji švedskog klupskog fudbala.

Švedski mediji prenose da su veliko interesovanje za Hakšabanovića pokazali Atalanta i Parma, a da još uvijek postoji zanimanje od Verdera, Dinamo iz Zagreba….Želja Seada Hakšabanovića je da karijeru nastavi u Italiji, kolege iz Švedske tvrde da je to više nego realna opcija.

Hakšabanović je, inače, sa 18 godina iz Halmštada došao u Vest Hem za tri miliona eura, a pre povratka u Švedsku bio je na pozajmici u Malagi.  Za reprezentaciju Crne Gore, sa kojom je izborio plasman u B diviziju Lige nacija, odigrao je 14 mečeva, a nova iskušenja u državnom timu ga očekuju tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ono što je sada već gotovo izvjesno, Hakšabanović će tokom kvalifikacija biti igrač mnogo zvučnijeg i jačeg kluba nego što je to Norčeping. Da li će mu se ispuniti želja da karijeru nastavi u Italiji, saznaćemo jako brzo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije