Connect with us

Fudbal

LIVERPUL: Za Kutinja dobili 142 miliona funti, Kutinjo prikazao malo u Barseloni

Published

on

Barselona će šampionu Engleske isplatiti svih 142 miliona funti koliko sa dodatnim klauzulama iznosi transfer Brazilca Kutinja iz Liverpula na Kamp Nou.

Kutinjo nije u dresu Barselone prikazao ni djelić repertoara iz vremena kad je bio najbolji igrač Liverpula, ali će Katalonci morati Redsima da isplate kompletnu sumu jer su u međuvremenu sve stavke ugovora ispunjene.

Kutinjo je u Barselonu prešao u ljeto 2018. godine u transferu vrijednom 106 miliona funti (oko 118 miliona eura), uz prateće klauzule po kojima  bi se transfer povećao za dodatnih 36 miliona funti (40 miliona eura).

Engleski mediji pišu da su sad ispunjene i posjlednje stavke ugovora i da će engleski klub na kraju naplatiti svih 142 miliona funti za fudbalera koji već četvrtu sezonu nije njegov član.

Zasluge se pripisuju sportskom direktoru Majklu Edvardsu, Liverpulovom ekspertu za transfere, koji je sastavio spomenuti ugovor sa sve dodatnim klauzulama.

U ugovoru je jasno bilo definisano da će Liverpul za Kutinja dobiti 106 miliona funti uz dodatnih 36 miliona. Takođe i da Barselona neće imati pravo da angažuje nijednog igrača Redsa do kraja 2020. godine. Ako je Kataloncima neka utjeha, taj rok upravo ističe…

Novac samo kaplje

Liverpul je po ugovoru dobijao dodatnih 4.4 miliona funti (5 miliona eura) za svakih 15 utakmica koje je Kutinjo odigrao u dresu Barselone što znači da je Redsima do sada uplaćeno 26.4 miliona funti za 90 utakmica koje je Kutinjo odigrao.

Takođe, Liverpul je istu sumu od 4.4 miliona funti (5 miliona evra) dobijao svaki put kada se Barselona plasirala u četvrtfinale Lige šampiona, što znači da je u protekle dvije sezone zaradio blizu 9 miliona funti (10 miliona eura).

Međutim, to nije sve. Katalonski Sport sad tvrdi da će Liverpulu biti isplaćeno dodatnih 18 miliona funti ukoliko brazilski plejmejker odigra 100 utakmica u dresu Barselone. A to bi ako ne bude nekih promjena trebalo da se desi narednih par mjeseci.

Kumanu dobar, upravi teret

Barselona je Kutinja prethodne sezone poslala na pozajmicu u Bajern, ali ove sezone novi trener Ronald Kuman ističe da mu je Brazilac jedan od ključnih igrača u stvaranju novog tima. Mada se šire glasine da uprava kluba planira da proda Kutinja kako bi popravila trenutnu lošu finansijsku situaciju u kojoj se klub našao pogođen pandemijom Covid-19.

U svakom slučaju, činjenica da je Liverpul već zaradio 142 miliona funti (oko 158 miliona eura) čini ovaj transfer – poslom vijeka.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije