Connect with us

Fudbal

PREMIJER LIGA: Kavaniju tri meča kazne zbog rasističkog komentara

Published

on

Napadač Mančester Junajteda Edinson Kavani oglasio se povodom odluke Fudbalske asocijacije Engleske o njegovoj suspenziji zbog rasističkog komentara na Instagramu – prihvatio je svoju kaznu i ne djeluje da previše žali zbog incidenta.

Iskusni fudbaler je poslije velikog preokreta i pobjede Mančestera u desetom kolu Premijer lige protiv Sautemptona 3:2, odgovarajući na čestitke jednog od pratilaca na Instagramu, napisao „Gracias negrito“, što se može prevesti kao „Hvala, crni“. Urugvajac je tri sata kasnije izbrisao objavu, ali informacija o „neoprihvaljtivljom rječniku“ došla je do FA koja je pokrenula istragu.

„Zahvalan sam na bezbrojnim porukama podrške, a moje srce je na mestu jer znam da sam se uvek izražavao ljubazno i u skladu sa kulturom iz kraja iz kojeg dolazim. Svima šaljem najiskreniji zagrljaj“, rekao je nekadašnji ofanzivac Danubija, Palerma, Napolija i Pari Sen Žermena.

Tridesedtrogodišnji napadač Junajteda ove sezone postigao je tri gola u devet mečeva u prvenstvu, a propustiće utakmice sa Aston Villom u Premijer ligi, Mančester Sitijem u Liga kupu i Votfordom u FA kupu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije