Connect with us

Fudbal

PREMIJER LIGA: Siti bez pet igrača u derbiju protiv Čelzija

Published

on

Pep Gvardiola, neće moći da račnuna na čak pet igrača protiv Čelzija. To znači da su se na listi pozitivnih na koronavirus Vokeru i Gabrijelu Žezusu priključila još tri fudbalera.

Poznato je da su u prvom testiranju na Božić bila pozitivna dva igrača na koronavirus, kao i dva člana osoblja. Sada imamo još tri nova slučaj među fudbalerima. Mislim da nam pravila Premijer lige ne dozvoljavaju da kažem imena, ali vidjećete ko neće biti u sastavu“, rekao je španski stručnjak.

Zbog pojave koronavirusa Siti nije odigrao meč prethodnog kola protiv Evertona. Duel je otkazan na dan utakmice.

Imali smo dovoljno igrača za meč sa Evertonom, ali je bio veliki rizik. Obavijestili smo Premijer ligu, a ja sam se čuo sa Karlom Anćelotijem i objasnio mu situaciju. Da se igralo, doveli bi u opasnost i sve fudbalere Evertona i mislim da je to Karlu bilo jasno“, kaže Gvardiola.

Uprava Evertona se žalila zbog odlaganja „jer nisu imali dovoljno informacija“, dok je Anćeloti sa druge strane poželio brzi oporavak svim zaraženim koronavirusom u redovima Sitija.

Više mi se sviđa Karlova izjava, nego ono što je klub napisao. Svi mi volimo da igramo, ali je Premijer liga procijenila da to u tom trenutku nije bilo moguće“, istakao je Gvardiola.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije