Connect with us

Sport

KK CRVENA ZVEZDA: Opljačkani smo u Podgorici

Published

on

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je opljačkan u Podgorici u trećoj i četvrtoj utakmici finala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti i da su dešavanjima u finalnoj seriji ugroženi ugled i budućnost regionalnog takmičenja.

“Bilo kome ko je pogledao utakmice finala ABA lige broj tri i četiri u Podgorici odigrane u subotu i ponedjeljak, jasno je da košarkom u regionu vlada svojevrsna mafija koja režira ishode utakmica godinama, ne birajući način da dodje do cilja, svako u svom domenu. Košarka, ABA liga i milionski auditorijum pored TV ekrana nijesu važni”, navodi se u saopštenju na klupskom sajtu Zvezde.

Zvezda i Budućnost igraće u petak u Beogradu odlučujuću petu utakmicu finala plej-ofa ABA lige. Obje ekipe sačuvale su prednost domaćeg terena u finalu, Zvezda je dobila dvije utakmice u Beogradu, a Budućnost u Podgorici, pa će šampion biti odlučen poslije majstorice u hali “Aleksandar Nikolić”.

Zvezda je navela da vodi sudski postupak protiv ABA lige ne gledajući svoje interese, a da su svi “dokazi o bolestima od kojih pati košarka u regionu, gušena uskim interesima pojedinaca”, dobijeni u četiri utakmice finala, koje su, kako je navedeno, bile sve, samo ne propaganda košarke i najboljeg iz regionalne lige.

“Zbog svega toga KK Crvena zvezda neće više da ćuti na nepravde i pljačke koje će ABA ligu uništiti zbog trulih kompromisa, neprincipijelnih koalicija, raznih klanova i odavno uspostavljenih navika koje nemaju veze sa sportom”, saopštili su crveno-bijeli.

Zvezda je ukazala na odnos u prekršajima i slobodnim bacanjima u trećoj i četvtoj utakmici – njenim igračima dosuđen je 61 prekršaj, a igračima Budućnosti 45. Srpska ekipa izvela je 31 slobodno bacanje, a podgorička 69.

Zvezda je povodom toga upitala kako je moguće da formalno najbolje sudije na rang-listi koje se delegiraju za njene utakmice, “prave po 20 grešaka po meču na štetu crveno-bijelih”.

“Ako nijesu za to plaćeni novcem da sude u korist našeg rivala ili na neki drugi način prisiljeni, onda se to zove namjera”, ocijenila je Zvezda.

Iz beogradskog kluba upitano je i zašto nije dobio odgovor ABA lige na zvaničan prigovor na izvještaj delegata poslije treće utakmice i zbog čega nijesu odmah kažnjene sudije tog duela, kojoj je sudijska komisija nakon ekspertize zvanično pronašla 19 grešaka na štetu Zvezde.

“Kako je moguće da jedan od sudija četvrte utakmice kao obrazloženje za lošu odluku navodi jednom članu KK Crvena zvezda ‘da je nama lako jer nas čuva policija, a on mora da izvuče živu glavu iz Podgorice’? Kako je moguće da Dragan Bokan javno prijeti u loži pred više svjedoka pred početak treće utakmice komesaru zaduženom za određivanje sudija i delegata nezadovoljan ishodom prve dvije utakmice u Beogradu?”, upitala je Zvezda.

Navodeći te primjere, Zvezda je ocijenila da sva dešavanja u utakmicama plej-ofa nijesu slučajnost, “već sistemska pljačka sa namjerom da se Crvena zvezda spriječi da se ravnopravno bori za trofej”.

Zvezda je obećala da će se, bez obzira na cijenu, do kraja boriti da u petoj utakmici u Beogradu svi imaju ravnopravne uslove na terenu, da pobijedi bolji i da košarka bude u prvom planu i proglasila “opštu mobilizaciju svojih navijača”.

“KK Crvena zvezda ima obavezu da u petak spriječi još jedan pokušaj otimanja i pljačke u kome je za sada košarka na posljednjem mjestu”, navodi se.

Zvezda je najavila još jedno saopštenje, u kome će priložiti video materijal sa, kako se navodi, sudijskim greškama iz mečeva u Podgorici.

Crveno-bijeli su istakli da očekuju ekspretizu suđenja sinoćnje utakmice, koju je Budućnost dobila sa 81:80 i izjednačila u seriji na 2:2.

“Ugled ABA lige još jednom je urušen, finale uništeno, a budućnost regionalnog takmičenja dovedena u pitanje divljanjem pojedinaca koji misle da se ona igra zbog njih i da sve može da se kupi prljavim novcem. Dovoljno je da navedemo i do sada neviđen podatak da su pojedine kladionice u ponedjeljak popodne kao posebnu ponudu za četvrtu utakmicu sa kvotom od 1.05 uvele i kategoriju slobodna bacanja KK Budućnost 30 +”, navodi se u saopštenju Zvezde.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije