Connect with us

Sport

NIMANBEGU: Zbog navijanja Varvara oduzeti Budućnosti titulu

Published

on

Poslanik Genci Nimanbegu osudio je skandalizno navijanje Varvara sinoć na funalu Kupa između Budućnosti i Dečića. Iako je kako kaže, Budućnost zasluženo pobijedila, Nimanbegu smatra da joj zbog ovakvog navijanja treba oduzeti titulu.

“Iskazujem veliku ljudsku osudu ispred albanske zajednice u Crnoj Gori i ispred Albanaca zbog dešavanja na stadionu pod Goricom. Sinoć je trebao biti praznik fudbala, igrali su komšijski i prijateljski klubovi. Podsjetiću da je kapiten reprezentacije Crne Gore bio Fatos Bećuraj, da je među najbokjim igračima Budućnosti u proteklih deset godina Sanel Orahovac, Camaj. Navijanje Varvara, upotreba riječi i sa sinonimom “šiptar”. Riječ “šiptar” nije sinonim za Albanac, već jedna od najuvredljivijih riječi koje građani na ovim pristorima imaju prema nekom drugom, posebno prema nama. Moram istaći veliko nezadovoljstvo Albanaca time što se dešavalao, i pozivam sve da to osude. Navijači Budućnosti su nečija djeca, braća, komšije, da li oni to čuju kući ili su to stereotipi iz prošlosti, nije na meni da sudim”, kazao je Nimanbegu, prenosi CDM.

On je kazao da očekuje izvinjenje FK Budućnost i reakciju Fudbalskog saveza Cne Gore.

“Po meni titula se treba oduzeti Budućnosti, iako je zasluženo dobila na zelenom terenu, kao nauk za budućnost da se takvo najvijanje ne smije ponoviti”, rekao je Nimanbegu.

Nimanbegu je pogvalio predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja koji je zaustavio kontra navijanje. Pozvao je sve da reaguju.

Zahvalio je što je reagovao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, Liberalna partija i SDP.

Navijanje Varvara osudili su i lider SNP-a Vladimir Joković i potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije